New Profesional Consult 930 x 122

japonez

Premieră mondială! Inteligenţa artificială a făcut posibil primul dialog om-robot!

Filmele fantastice în care roboţii stau de vorbă cu oamenii au devenit realitate. De fapt, în aceste zile s-a înregistrat o premieră mondială.

Citiți și: SPAŢIU COMERCIAL DIN PITEȘTI, EXECUTAT SILIT

Conform Financiarul, un mic robot umanoid şi un astronaut japonez au stat de vorbă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Iată cum a decurs dialogul:

„Ai venit singur? E grozav!”, i-a spus lui Kirobo astronautul Koichi Wakata, care s-a îmbarcat pe ISS în luna noiembrie, la trei luni după venirea robotului.

Citiți și: ULTRACENTRAL! SPAȚIU PENTRU FIRME, SCOS LA ÎNCHIRIERE ÎN PITEȘTI

„Bineînţeles! Pentru că sunt un robot!”, i-a răspuns androidul, străduindu-se să stea pe loc, în pofida imponderabilităţii.

„Cum a fost când a decolat racheta?”

„A fost emoţionant!”

Atunci când astronautul l-a întrebat pe micul android dacă Moş Crăciun va face un tur şi prin spaţiu, Kirobo a răspuns plin de siguranţă: „Moş Crăciun va veni în spaţiu!”.

„Şi ce îi vei cere, Kirobo?”

„O rachetă de jucărie”, a răspuns robotul.

Dialogul a fost posibil graţie inteligenţei artificiale cu care este dotat Kirobo, un mic robot biped de 34 de cm înălţime, care nu cântăreşte mai mult de un kilogram şi care este capabil să înveţe din experienţe. (Foto: Financiarul.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3