Donaris 930 x 122

android

Android plus telefon ieftin, un pericol!

Expertii sunt de parere ca sistemul de operare Android, foarte popular in prezent, va genera costuri mari pentru operatorii de telefonie mobila si pentru utilizatori. Problema este una singura: sistemul a fost implementat pe echipamente de multe ori foarte ieftine, tocmai pentru a atrage clienti cat mai multi. Lucru care a si reusit, dar care ar putea sa coste mult.

Conform zf.ro, operatorii de telefonie mobila din intreaga lume ar putea fi nevoiti sa achite o costisitoare factura de pana la 2 miliarde de dolari pentru a repara componentele defecte ale telefoanelor mobile ieftine care au ajutat la explozia platformei software Android a Google, potrivit unui raport al companiei de service pentru terminale mobile WDS, citat de Reuters.

Problemele de functionare la componentele scumpe din telefoanele mobile apar mai des la terminalele cu Android decat la gadgeturile Apple sau Research in Motion (Blackberry), pentru ca ultimele doua companii au control strict asupra componentelor folosite in mobile, conform datelor WDS.

Telefoanele Android mai ieftine, care costa chiar si 100 de dolari, au ajutat Google sa devina numarul unu pe smartphone-uri, zeci de producatori lansand asemenea terminale, de la Samsung pana la firme no-name din Asia.

„Pretul este atractiv, dar costul total de utilizare este o cu totul alta poveste”, a declarat Tim Deluca-Smith, vicepresedinte al WDS. „In acest moment piata de telefoane cu Android aduce un pic cu Vestul Salbatic”, a spus el, adaugand ca reparatia unui mobil ieftin cu Android poate avea un cost total apropiat de pretul telefonului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3