EcoMoto 930×122

iphone_4

Concurenta nebuna pentru iPhone 4

Apple iPhone 4, unul dintre cele mai bine vandute smartphone-uri din lume, va fi introdus oficial in oferta subsidiarelor locale ale companiilor Vodafone si Cosmote prin evenimente care vor avea loc in seara de 16 decembrie la magazine ale celor doi operatori din centrul Bucurestiului. Argesenii interesati au posibilitatea sa dea o fuga la Bucuresti si sa vada ofertele pentru unul dintre cele mai tari produse ale anului.

Evenimentul organizat de Cosmote, numarul trei pe telefonie mobila, pentru lansarea iPhone 4 va avea loc la magazinul Cosmote din bulevardul Magheru, incepand cu ora 22,00. Magazinul va fi deschis pana la ora 1,00 iar pentru a atrage clienti in seara lansarii, Cosmote a anuntat ca va oferi reduceri de 15% pentru toate produsele din magazin.

Si Vodafone, numarul doi pe piata locala de comunicatii mobile, va lansa iPhone 4 intr-un magazin de pe Bulevardul Magheru, evenimentul urmand sa inceapa la miezul noptii. Compania va oferi un accesoriu gratuit pentru toti clientii care vor achizitiona un iPhone 4, a anuntat Vodafone pe contul sau de Twitter.

Operatorii din call-centerul Cosmote au inceput deja sa sune persoanele care s-au inscris pe site-ul companiei pentru a primi mai multe informatii despre oferta comerciala, anuntandu-i pe utilizatori de reducerea de 15% si de faptul ca abonamentul cel mai scump pentru iPhone ar putea ajunge la 68 de euro, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit datelor existente pe piata, si a informatiilor furnizate de operatorii din call-center, Cosmote ar putea oferi deblocat iPhone 4 – astfel ca terminalul va putea fi utilizat si cu cartele de la Orange, Vodafone sau RCS&RDS fara a interveni in softul gadgetului. Oferirea iPhone 4 fara ca telefonul sa fie blocat in reteaua Cosmote ar putea cantari in preturile solicitate de operator pentru gadget.

Lansarea iPhone 4 este utimul mare razboi din acest an intre echipele comerciale, de marketing si comunicare ale Vodafone si Cosmote, numerele doi si trei pe piata locala de telefonie mobila.

Detaliile aflate in prim plan sunt tariful abonamentelor, volumul de trafic de date inclus si nivelul subventiilor care vor aplicate la vanzarea smartphone-ului iPhone 4. Tensiunea a inceput sa creasca saptamana trecuta, atunci cand operatorii au anuntat ca vor pune in vanzare gadgetul pe 17 decembrie.

Atentia neobisnuita acordata includerii unui nou mobil in oferta celor 2 operatori are doua cauze principale. Atat consumatorii cat si utilizatorii business au aratat pana acum un interes urias pentru smartphone-ul Apple. Din 2008 pana acum iPhone a fost oficial disponibil doar la Orange, iar datele din piata arata unii clienti au migrat la Orange doar pentru iPhone. O analiza a companiei Nielsen arata ca utilizatorii iPhone consuma in medie de trei ori mai mult internet mobil decat un utilizator obisnuit. Internetul mobil, unul dintre cele mai profitabile servicii din telefonia mobila, poate dubla veniturile operatorului de la un client. Spre exemplu, la Vodafone, cel mai ieftin abonament de voce costa 3,7 euro iar cel mai ieftin abonament de net pe mobil 4,2 euro pe luna.

La Orange iPhone are opreturi intre 249 si 575 de euro, in functie de abonament.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3