930 x122 grota rece

orange

Etichete ecologice la Orange

Orange si WWF (World Wide Fund for Nature) anunta lansarea, in premiera nationala, a unui sistem de etichetare ecologica care evalueaza performanta de mediu a telefoanelor. Sistemul este asemanator celor dedicate industriei auto.

Sistemul de etichetare este similar celor folosite pentru automobile sau pentru alte aparate electrocasnice, dar este o noutate pe piata de telecomunicatii din tara noastra, potrivit unui comunicat remis redactiei.

Pe langa caracteristicile tehnice, pret sau design, cei care doresc sa isi achizitioneze un nou model de telefon vor putea de acum inainte sa faca selectia si in functie de impactul aparatului asupra mediului

Evaluarea telefoanelor are la baza 5 indicatori, luandu-se, totodata, in considerare principalele etape din ciclul de viata al produsului: fabricare, transport, functionare. Cei 5 indicatori (,,limitarea emisiilor de dioxid de carbon”, ,,eficienta energetica”, ,,conservarea resurselor naturale”, ,,reciclare”, ,,productie eco-responsabila”) sunt centralizati intr-unul singur, denumit ,,performanta de mediu”. Cu cat acest parametru are o valoare mai mare, cu atat telefonul are un impact mai redus asupra mediului.

Sistemul de etichete ecologice este disponibil in magazinul online Orange, in varianta extinsa, iar in reteaua Orange shop si in magazinele partenere clientii vor vedea pe eticheta telefoanelor doar indicatorul „performanta de mediu”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3