Donaris 930 x 122

    nokia-apple

    Nokia a pierdut primele procese impotriva Apple

    Compania Nokia – care are o fabrica si in Romania, la Jucu, in judetul Cluj – a dat in judecata firma Apple pentru violarea patentelor proprii tehnologice pentru telefonia mobila. Disputa juridica dintre cei doi giganti a luat sfarsit, firma Nokia pierzand procesul. Nokia s-a declarat dezamagita de rezultat, in timp ce Apple nu a avut niciun fel de pozitie oficiala fata de acesta.

    Conform deciziei Comisie de Comert International a SUA, Apple nu a avut nicio actiune ilegala vizavi de nu mai putin de 5 modele care fusesera promovate de Nokia. Referatul instantei va fi remis dupa ce Nokia si Apple vor elimina din el pasajele referitoare la anumite secrete tehnologice.

    “Este un rezultat dezamagitor, dar dupa anuntarea referatului formal Nokia va decide cum va actiona in continuare”, a spus purtatorul de cuvant al Nokia.

    Apple nu a facut inca niciun comentariu pe marginea subiectului.

    Disputa juridica dintre cele doua companii a inceput in octombrie 2009. Conform acuzatiilor Nokia, toate modelele iPhone, incepand cu cel din 2007 incalca legea dreptului de proprietate. Ambele companii s-au acuzat apoi reciproc de incalcarea dreptului de proprietate asupra a diverse modele.

    Nokia a facut primul pas spre instanta, dand in judecata Apple in octombrie 2009, pretinzand ca telefoanele iPhone folosesc fara autorizatie 10 modele Nokia legate de retelele GSM, 3G, si Wi-Fi.

    In acelasi an, in decembrie, Apple a contraatacat, dand in judecata Nokia pentru folosirea ilegala a 13 dintre modelele patentate de Apple. Disputa continua.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3