EcoMoto 930×122

    Nokia_Windows_Phone7_real

    Nokia cu sistem de operare Windows Phone 7

    Parteneriatul dintre Nokia si Microsoft da roade. Astfel, chiar in acest an urmeaza sa apara pe piata primul sau telefon mobil bazat pe sistemul de operare Windows Phone 7 de la Microsoft, conform Associated Press. Nokia este prezenta si in Romania prin fabrica de la Jucu, judetul Cluj.

    Directorul general al companiei finlandeze, Stephen Elop, a declarat la Singapore ca Nokia va incepe livrarea in masa a noilor modele in 2012.

    Nokia este cel mai mare producator de telefoane mobile din lume si va lansa anul acesta si modelul sau de telefon inteligent (smartphone) N9, bazat pe platforma MeeGo.

    Nokia a pierdut in ultima vreme teren pe piata smartphone in fata Apple (care produce iPhone) si a dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Android produs de Google. Mai mult, agentia Fitch a retrogradat recent Nokia la ‘BBB minus’ de la ‘BBB plus’ cu perspectiva negativa.

    Oferta slaba de produse pe segmentul telefoanelor mobile inteligente a fost unul dintre principalele motive care in luna septembrie 2010 au determinat Nokia sa il inlocuiasca pe directorul general Olli-Pekka Kallasvuo cu Stephen Elop, care anterior la lucrat la Microsoft.

    In Romania, Nokia a investit 60 de milioane de euro in localitatea Jucu din judetul Cluj intr-o fabrica inaugurata pe 24 septembrie 2008.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90