930×122 CAPRA 5

alcatel

nokia-kinetic-3

SE PRECONIZEAZĂ O FUZIUNE ÎNTRE NOKIA ȘI ALCATEL-LUCENT

După vânzarea diviziei de telefoane către Microsoft, Nokia analizează posibilitatea unei fuziuni cu Alcatel-Lucent. Potrivit Mediafax, după ce au vândut divizia de telefoane mobile, finlandezii iau în calcul o fuziune cu acest grup francez.

Citiți și: O companie GIGANT concediază 10.000 de oameni!

Se pare că la acest moment Consiliul de Administraţie al Nokia evaluează variante pentru strategia viitoare a grupului. Cert este că Nokia nu a început încă discuţiile cu grupul francez, însă este o variantă pe care o ia în calcul.

Compania finlandeză a preluat în această vară, pentru 1,7 miliarde de euro, participaţia grupului german Siemens la producătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks. Microsoft a preluat divizia de telefoane mobile a Nokia pentru 5,4 miliarde de euro, grupul finlandez urmând să se concentreze ulterior pe NSN, pe serviciile de navitaţie şi geolocaţie HERE şi pe activităţi de cercetare şi dezvoltare. Surse apropiate companiei informează că sunt cântărite riscurile semnificative de restructurare asociate companiei franceze.

Citiți și: MICROSOFT RENUNŢĂ LA WINDOWS MEDIA CENTER

Alcatel-Lucent a fost formată în 2006 prin fuziunea grupului francez Alcatel cu Lucent Technologies, divizia de echipamente telecom a gigantului american AT&T. Grupul a înregistrat pierderi anuale în fiecare an de la fuziune. În trimestrul al doilea al acestui an, grupul a avut o pierdere de 885 de milioane de euro, în principal din cauza cheltuielilor ridicate cu restructurarea şi a deprecierii activelor. Pe de altă parte, însă, compania franceză are contracte profitabile, pe termen lung, cu Verizon Wireless şi AT&T, cei mai mari operatori americani, precum şi cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume după numărul de clienţi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90