930 x122 grota rece

iphone12

Telefoanele mobile consumă prin conexiunile wireles mai multă energie decât un frigider mediu!

Energia utilizată de telefoanele mobile pentru găsirea şi folosirea conexiunilor wireless este mai mare decât energia consumată de un frigider mediu, potrivit Digital Power Group, o companie de consultanţă în domeniul tehnologic.

Consumul mediu al unui frigider este de 322 de kilowaţi pe oră într-un an, în timp ce iPhone-ul foloseşte 361 de kilowaţi pe oră anual. Majoritatea energiei consumate nu ţine neapărat de bateria telefonului, ci de activarea datelor pentru stabilirea conexiunilor wireless.

Digital Power Group informează că sistemul de comunicaţii al lumii foloseşte aproximativ 1,500 terawaţi pe oră, adică 10% din energia globală sau toată energia folosită de Germania şi Japonia la un loc! Având în vedere tehnologia avansată, specialiştii se aşteaptă ca în curând traficul pe internet pe oră să fie mai mare decât totalul traficului pe internet al întregului an 2000!

Prin tehnologia disponibilă pe iPhone-uri şi iPad-uri, unul dintre cei mai mari consumatori de astfel de date este compania Apple.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90