SMART KIDS 930X122

portare

Telefonie: Noi reguli la portare. Se dau despăgubiri!

Telefonie: Noi reguli la portare. Se dau despăgubiri!

Citiți și: Anunț de ultimă oră pentru cei care își portează numărul de telefon!

Autoritățile au stabilit noi obligații privind portarea numărului de telefon mobil și schimbarea furnizorului de internet, una dintre ele stabilind că portarea se face în cel mult o zi lucrătoare, conform Avocatnet.ro.

În caz contrar, clienții au dreptul de a primi despăgubiri din partea operatorilor.

Citiți și: Reguli noi la portarea numărului de telefon mobil și schimbarea furnizorului de internet

Astfel, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a hotărât prin Decizia nr. 72/2023 acordarea unor despăgubiri pentru abonații ale căror drepturi au fost încălcate, pentru fiecare zi de calcul, în valoare de:

-5 lei pentru fiecare număr inclus în abonament, pentru serviciile de comunicații electronice furnizate la puncte mobile;

-5 lei pentru fiecare cartelă preplătită;

-5 lei pentru fiecare număr inclus în abonament, pentru serviciile de comunicații electronice furnizate la puncte fixe.

Dacă beneficiarul unui contract are mai mult de 50 de numere, cuantumul zilnic al despăgubirilor nu poate depăși suma de 250 de lei. Prin acordul expres al părților contractante, se pot stabili valori mai mari ale acestui plafon.

Furnizorii vor acorda aceste despăgubiri doar la cererea clienților.

Termenul-limită până la care persoanele îndreptățite vor putea transmite cereri de despăgubire va fi de 60 de zile de la data portării, dacă furnizorii nu stabilesc termene mai extinse.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90