pizzeria sapori  930 122

27 mai

Termen limită! Obligație pentru aceste persoane

Termen limită! Obligație pentru aceste persoane

Citiți și: Veste importantă de la Finanțe! Ofertă tentantă!

27 mai 2024 este termenul limită pentru depunerea formularului 212 “Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Declaraţia unică se depune de către:

Citiți și: Termen limită la Finanțe! Se dau sancțiuni!

-persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate.

-persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate,

-profesionisti, astfel cum sunt reglementati de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009, privind Codul Civil, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Și persoanele fizice care obtin venituri exclusiv din drepturile de autor si drepturile conexe care au beneficiat de indemnizatiile prevazute la art. 3 din O.U.G. nr. 132/2020;

-persoanele fizice care în cursul anului 2023 au realizat venituri din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole.

Termen limită! Obligație pentru aceste persoane

Silvicultură şi piscicultură pentru care la determinarea bazei anuale de calcul al contribuţiei de asigurări sociale şi al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, după caz, la depunerea declaraţiei prevăzute la art. 120 din Codul fiscal au utilizat un alt nivel al salariului minim garantat în plată decât cel de 3.000 lei prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 1.447/2022 pentru stabilirea salariului minim brut pe ţară garantat în plată;

-persoanele fizice care au realizat în cursul anului 2023 venituri din drepturi de proprietate intelectuală, în baza contractelor de activitate sportivă, din arendă, din asocieri cu persoane juridice contribuabili potrivit titlului II sau III din Codul fiscal.

Pentru care impozitul se reţine la sursă de plătitorii de venituri, în situaţia în care, la verificarea încadrării venitului în plafoanele anuale, precum şi la determinarea bazei anuale de calcul al contribuţiei de asigurări sociale şi al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, după caz, plătitorul a utilizat un alt nivel al salariului minim brut pe ţară decât cel de 3.000 lei prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 1.447/2022 pentru stabilirea salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Declaratia unică se depune astfel:

1.prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

-prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro.

– prin  intermediul  serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil p  portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat.

2.în format eletric, direct la registratura organului fiscal, ori prin poştă, cu confirmare de primire.

„Recomandăm ca Declaraţia unică să fie depusă online, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.”, precizează ANAF.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3