930×122 CAPRA 5

testarea vaccinului

Testarea vaccinului Pfizer la copiii de 2-5 ani – Rezultate dezamăgitoare!

Testarea vaccinului Pfizer la copiii de 2-5 ani – Rezultate dezamăgitoare.

Reprezentanții Pfizer/BioNTech, compania producătoare a vaccinului anti-COVID, au transmis că studiile pe copiii cu vârste între 2 și 5 ani au fost dezamăgitoare.

Specialiștii declară că, în urma testelor, nu au obținut imunitatea la care se așteptau inițial. Potrivit CNN, compania a adăugat că va face studii și cu o a treia doză de ser.

Datele au arătat că două doze de vaccin Pfizer/BioNTech, în cantități adaptate vârstei – 3 micrograme -, nu produc imunitatea așteptată în rândul celor cu vârste între 2 și 5 ani. În trecut, cantitatea această a dat rezultatele scontate la copiii de până la 2 ani.

Studiul va include acum și evaluarea celei de-a treia doze, de 3 micrograme, administrată la cel puțin 2 luni după cea de-a doua, pentru a oferi mai multă protecție pentru această categorie vârstă”, se arată în comunicatul Pfizer.

Compania americană a redus cantitatea de vaccin în cazul copiilor, adaptând dozele la fiecare grupă de vârstă. Pentru copiii foarte mici, doză a ajuns la doar 3 micrograme.

Testele inițiale au indicat faptul că aceste doze mici ar fi determinat un răspuns imun pozitiv și au existat efecte adverse minime.

Nu au fost identificate probleme legate de siguranță, iar doza de 3 micrograme a demonstrat un profil de siguranță favorabil la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și sub 5 ani”, explică oficialii Pfizer.

Totuși, după două doze, imunitatea dorită nu a fost obținută în cazul copiilor de 2-5 ani.

Pfizer și BioNtech au precizat că dacă studiul cu trei doze are succes, atunci datele vor fi trimise autorităților de reglementare „pentru a autoriza utilizarea de urgență pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și sub 5 ani, în prima jumătate a anului 2022”.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90