EcoMoto 930×122

teste covid

Teste Covid gratis la medicii de familie

Medicii de familie vor primi 50 de lei pentru fiecare persoană pe care o vor testa pentru depistarea COVID-19, cuantumul amintit acoperind atât contravaloarea testului, cât și manopera ori materialele și echipamentele de protecție folosite, potrivit unui proiect de ordonanță inițiat recent de Ministerul Sănătății.

Citiți și: Sute de mii de teste de salivă pentru elevi au ajuns în Argeș

Asta înseamnă, de fapt, că cei interesați se vor putea testa gratuit pentru COVID-19 în cabinetele medicilor de familie.

Concret, prin proiectul de OUG se propune ca, pe lângă vaccinare împotriva COVID-19, medicii de familie să poată face și testarea pentru această boală în cabinetele proprii sau la domiciliul celor interesați. Medicii vor putea face numai teste rapide antigen din probă nazo-faringiană (nu pe bază de salivă).

Medicii de familie vor fi răsplătiți cu 50 de lei pentru fiecare test făcut, suma conținând valoarea testului, a manoperei, a materialelor și echipamentelor de protecție necesare testării. Deci testarea va fi, de fapt, gratuită pentru cetățeni.

La testare se vor putea duce atât persoanele înscrise pe listele respectivului medic de familie, cât și cele fără medic de familie sau înscrise pe lista altui medic.

Testarea se va putea face fie la cabinet, fie la domiciliu, iar cei interesați nu se vor putea testa la intervale mai mici de 48 de ore (un test la două zile). Pentru testare nu va fi nevoie de prezentarea cardului de sănătate.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90