Donaris 930 x 122

Arges

Ți se pare că factura la gaze e umflată? Iată ce trebuie să faci!

Potrivit Ordinului Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nr. 142/2021, apărut marți în Monitorul Oficial nr. 31, de-acum, în cazul problemelor legate de măsurarea consumului de gaze, se aplică o nouă procedură de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor consumatorilor, anunță Avocatnet.ro.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Mai exact, consumatorii ce au contract pentru furnizarea gazelor naturale încheiat cu un furnizor de pe piața locală pot reclama la acesta eventualele situații în care consumul indicat de contor nu corespunde cu cel din realitate.

Reclamațiile consumatorilor sunt valabile pentru măsurarea cantităților de gaze naturale înregistrate în ultimele trei luni consecutive, în cazul clienților finali casnici, și în ultimele șase luni, în cazul clienților noncasnici.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Reclamația sau sesizarea legată de măsurarea gazelor naturale trebuie formulată în scris, în limba română, și poate fi depusă la furnizor sau transmisă online ori prin fax, poștă și prin e-mail.

Reclamația trebuie să cuprindă, potrivit Ordinului ANRE 142/2021, cel puțin următoarele informații:

-datele de identificare ale solicitantului, adică, în cazul persoanelor fizice, numele și prenumele, adresa de domiciliu și adresa de corespondență, dacă este cazul;

-datele referitoare la sistemul de bază: adresa locului de consum, codul locului de consum, tipul și seria sistemului/ mijlocului de măsurare a gazelor naturale;

-datele de contact ale solicitantului: numărul de telefon și/ sau adresa de e-mail;

-prezentarea pe larg a situației de fapt la care se referă reclamația/ sesizarea/ divergența;

-solicitarea sau nu, după caz, a expertizării metrologice a contorului.

Mai multe detalii, AICI

(Foto: descriptiv / Sursa: avocatnet.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Adrian spune:

    Problema este ca oamenii in aceste zile sunt loviți cu scumpiri din toate părțile, furtul.cetatenului de rand de catre Companii de energie cu capital strain care in Romanie își fac de cap, in Ungaria le e frica, la noi au corupt foarte mulți decideți.si fac ce vor. Au îngenuncheat un întreg popor, ne au umilit încât nu.mai avem putere nici sa strigăm. Acești îmbuibati ai societății nu simt, ei au. Ati vazut ultima magarie de mărire a salariilor exorbitante ale jufecatorilor. Salarii care in medie sunt marite cu peste 3000 de lei. Ce mai asteptam. Si-au.batut joc de noi. Avem., a.petrol, dar degeaba. Rafinariile noastre stau degeaba in timp ce ale austriecilor merg in draci.cu petrol livrat si de la noi., ei neavand deloc petrol in solul.lor sarac. Cred ca a sosit momentul.sa ne luam tara inapoi.
    .

  • Romgazi spune:

    Adică într-un cuvânt te lași păgubaș…
    Hai sictir!! Nu se va face nimic. Totul e concertat, iar chestiile astea sunt praf în ochii noștri.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3