pizzeria sapori  930 122

CONAF

Tinerii antreprenori români strălucesc la maratonul pentru Educație Antreprenorială

Tinerii antreprenori români strălucesc la maratonul pentru Educație Antreprenorială

Citiți și: Marea bătălie a ideilor de afaceri: Liceeni din 20 de județe se întrec pentru premii uriașe

Proiecte sustenabile și inovatoare. Premiile la maratonul pentru Educație Antreprenorială: Tinerii antreprenori români își imaginează un viitor mai bun

Citiți și: Eveniment de elită: Excelența feminină în antreprenoriat, premiată la Gala CONAF

23 mai 2024

Marea finală a celei de-a doua ediții a competiției „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” a avut loc joi, 23 mai, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, cu participarea a peste 900 de persoane.

Evenimentul a reunit 400 de elevi finaliști, membri ai 60 de echipe, care au concurat pentru 36 de premii în valoare totală de 50.000 de euro.

Câștigătorii competiției/Marele premiu

Echipa Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea a câștigat cu proiectul „Stay Fresh”, axat pe producția și vânzarea de sucuri naturale, fresh-uri și shake-uri proteice.

Liderul echipei, George Piț, și membrii Rusu Rebeca, Daria Fologea, și Casian Popa au impresionat juriul. Premiul a fost oferit de Nestlé România.

Locul II

Proiectul „Think Box” al elevilor de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești, care produce jucării educaționale din materiale reciclabile, a obținut locul doi. Premiul a fost oferit de International Alexander.

Locul III

Echipa Liceului Tehnologic „Constantin Cantacuzino” din Băicoi a câștigat locul trei cu proiectul „Agrifresco”, care vizează producția și comercializarea de legume ecologice.

Premiul a fost oferit de Moov Leasing.

Implicare și impact

Competiția, parte a programului național inițiat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și susținută de Ministerul Educației, a implicat peste 15.000 de elevi din 130 de licee din 20 de județe.

Evenimentul a adus împreună antreprenori, profesori și reprezentanți ai autorităților locale pentru a sprijini tinerii antreprenori.

Alte premii și mențiuni

În cadrul festivității, s-au acordat și 3 premii speciale și 30 de mențiuni.

Printre sponsorii principali ai evenimentului se numără Auchan România, Vodafone Business, Nestlé, International Alexander, Moov Leasing, și alții.

Concluzii

Cristina Chiriac, președinta CONAF, a subliniat importanța responsabilității în antreprenoriat și a lăudat eforturile elevilor și profesorilor.

Evenimentul a fost moderat de Călin Iepure și a inclus discursuri inspiraționale ale unor speakeri renumiți, cum ar fi Dr. Steve Michael și Daniela Cireașă.

Maratonul pentru Educație Antreprenorială a demonstrat încă o dată potențialul enorm al tinerilor antreprenori români și importanța educației antreprenoriale în construirea unui viitor sustenabil și inovator.

Tinerii antreprenori români strălucesc la maratonul pentru Educație Antreprenorială

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90