Donaris 930 x 122

consultă

TINERII SE CONSULTĂ LA MIOVENI!

Tineri din toată ţara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o reţea de lucrători de tineret, denumită tineREŢEA, care organizează la nivel naţional diverse evenimente de consultare. Scopul reţelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată, îşi propune să formeze tinerii pentru a fi implicaţi în activităţi de tineret şi voluntariat. La nivelul fiecărui judeţ reţeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării şi a dialogului structurat şi o activitate de formare în comunităţile în care sunt activi.

Citiți și: Surpriza din Argeș: Orașul care își face loc în clubul elitelor economice ale României!

Rezultatele discuţiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de ţară, care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenţiei Olanda, Slovacia şi Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanţat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Prin activităţile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicaţi în evenimente de consultare şi formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare şi dialog structurat, asigurarea unei reprezentativităţi geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat şi activităţi de participare şi învăţare non-formală.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

În judeţul Arges, voluntarii lucrători de tineret alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş vor pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean şi chiar local, pentru Mioveni, şi vor învăţa tinerii să se implice în activităţi de tineret şi voluntariat în cele doua sesiuni ale evenimentului de la Mioveni.

Mioveniul, oraşul tinereţii, a fost ales ca spaţiu pentru primul eveniment din sfera consultării care este „Cafeneaua Publică – Tu eşti parte din comunitate”, care va avea loc în data de 18 iulie, ora 13, la Centrul Cultural Mioveni. Gazdele evenimentului, voluntarii A.I.V. FOR Mioveni şi reprezentanţii DJST Argeş şi cei ai Primăriei Mioveni pregătesc deja evenimentul. Tinerii sunt aşteptaţi să îşi exprime liber opinia despre participarea lor la viaţa comunităţii, mai ales că răspunsurile vor ajunge la instituţiile superioare de specialitae prin acest Proiect TineREŢEA realizat cu şi pentru tineri.

(Foto: Centrul Cultural Mioveni)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90