Donaris 930 x 122

codul rutier

Tot ce știați despre Codul Rutier puteți uita! Schimbări radicale! Se confiscă mașina

Codul rutier va fi schimbat. Sancțiunile, înăsprite radical, până la confiscarea mașinii!
Depăşirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise va fi sancționată de la 9 la 20 puncte-amendă și, complementar, cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 180 de zile, iar la repetarea faptei în decurs de 6 luni, perioada va fi majorată cu încă 30 de zile.
În plus, pentru depășirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise se va aplica, complementar, reţinerea certificatului de înmatriculare a autovehiculului timp de 6 luni, iar dacă în această perioadă este identificat în trafic autovehiculul cu certificat de înmatriculare reţinut, agentul constatator dispune sancţiunea contravenţională complementară a confiscării autovehiculului.
Măsurile sunt prevăzute într-un proiect legislativ susținut de reprezentanți ai tuturor partidelor de guvernământ, arată Profit.ro.
Inițiatorii arată că deşi prin modificarea introdusă în Codul rutier de prin Ordonanţa Guvernului nr. 1/2022 s-a încercat temperarea conducătorilor auto şi implicit a traficului, conştientizarea conducătorilor auto că trebuie să reducă viteza, se pare că această modificare nu a avut rezultatul scontat.
Astfel, de la data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 1/2022, respectiv 27 februarie şi până la dat de 30 august 2022, peste 3.440 de conducători auto au depăşit cu peste 70 km/h limită de viteză legală, iar numărul de accidente din cauza nerespectării regimului legal de viteză a fost foarte mare, fiind prima cauză a producerii de accidentelor rutiere grave.
Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • pieton cu trotineta electrica spune:

    Este ilegal si imoral ca o lege sa atenteze asupra proprietatii, asupra bunurilor proprii sau comune. Masina aia poate nu este a conducatorului auto in intregime, chiar si asa nu este normal sa se confiste bunurile. Militia circulatie a ajuns judecator si executor? Si asa sunt prea multe masuri impotriva unei infractiuni, amenda, puncte, dosar, etc. De ce nu-i impuscati din prima pe infractorii din regimul auto?
    Scurt: banii sau viata, daca incalci legea. Nu amenda, puncte penalizare si dosar. Ori una ori alta, in functie de fapta.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3