930X122 MAIA

codul rutier

Tot ce trebuie să știe șoferii despre reținerea permisului de conducere!

Tot ce trebuie să știe șoferii despre reținerea permisului de conducere!

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Regulamentul de aplicare a Codului rutier a fost modificat, una dintre schimbările apărute atunci vizând stabilirea circuitului pe care îl parcurg permisele de conducere reținute în funcție de faptele săvârșite de șoferi.

Regula generală stabilește că, în situația în care un șofer a săvârșit fapta pentru care i se reține permisul de conducere pe raza de competență a altui județ decât cel care îl are în evidență, documentul se păstrează la serviciul poliției rutiere pe teritoriul căruia a avut loc contravenția.

Citiți și: Poliția: Trafic îngreunat pe Autostradă, astăzi, mai multe ore

Asta se întâmplă până la expirarea termenului prevăzut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, după care se trimite serviciului poliției rutiere al județului care îl are în evidență pe șofer.

Apoi, în regulament scrie că permisul de conducere se păstrează la serviciul poliției rutiere din județul care are în evidență titularul până la restituire.

În anumite situații, permisul de conducere se păstrează la serviciul poliției rutiere pe teritoriul căruia a fost constatată fapta până la restituire, anulare sau dispunerea interdicției de a conduce autovehicule pe teritoriul României, după caz.

Situațiile în care se aplică regula de mai sus sunt cele în care permisul auto a fost reținut pentru:

-punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat;

-pentru conducerea unui vehicul fără permis sau categoria potrivită (ori permisul a fost retras sau anulat);

-conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe;

-refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice;

-părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei;

-participarea, în calitate de conducător de vehicul, la întreceri neautorizate pe drumurile publice;

-așezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulația pe drumul public;

-lăsarea fără supraveghere pe partea carosabilă a drumului public a unui vehicul care transportă produse sau substanțe periculoase.

Mai multe informații, AICI

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • mircea spune:

    O mare excrocherie!Păi fraierul adica șoferul pedepsit să fie descurajat să conteste deoarece va trebui să dea in judecată acolo politia și să plătească si drumuri si avocați și juzi care lalaie cu termene fara număr nu va da in judecată si excrocul numit buget de stat, va fi alimentat cu cuantumuri groase fără număr pe chestia asta!Păi gunoaiele din parlament apară statul eșuat(DIXIT IOHANIS PREZIDENT) care le dă bani fară număr si de acea sunt pusi pe a băga pumnul in gură frsierilor!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3