Donaris 930 x 122

reparatii

Transfăgărășanul va intra în reparații totale

De la anul, Transfăgărășanul și Transalpina vor intra într-un proces de reabilitare totală, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Citiți și: Secretul din spatele Transfăgărășanului!

De asemenea, acesta a mai afirmat că drumul va rămâne deschis atâta timp cât se poate circula în condiții de siguranță.

Având în vedere condițiile meteorologice actuale, Transfăgărășanul s-ar putea închide mai târziu decât în mod normal. De obicei, drumul ar fi trebuit să fie închis pe 4 noiembrie.

Citiți și: Anunțul momentului: Circulația oprită!

Miercuri, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă a solicitat ministrului Sorin Grindeanu ca Transfăgărășanul să nu mai fie închis ca de obicei, pe 4 noiembrie, și să beneficieze de investiții.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, cu această ocazie, că a luat decizia ca Transfăgărășanul și Transalpina să nu se mai închidă atâta timp cât se poate circula în condiții de siguranță. Mai mult, Transfăgărășanul va beneficia de o asfaltare integrală, potrivit CJ Argeș.

Eu nu înțeleg de ce trebuie să fie închis Transfăgărășanul dacă nu ninge. De ce să îl închidem, dacă afară sunt 20 de grade. Înțeleg că s-au apucat să sudeze porțile. Atâta timp cât condițiile meteo sunt ok, nu au de ce să fie închise. Mai mult decât atât, și Transfăgărășanul și Transalpina trebuie să intre într-un program de reabilitare totală de la anul. Nu se poate altfel! Sunt două lucrări inginerești cu care România trebuie să se mândrească. Am discutat această chestiune cu asigurarea fondurilor pentru cele două drumuri”, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

„Este o veste bună pe care o transmitem cetățenilor și mai ales pentru HoReCa. Sigur, Transfăgărășanul este mândria noastră, a României, și a județului Argeș. Este cel mai frumos drum din lume, și nu o spunem noi, au spus-o alții și cred că cel puțin acest drum merită să fie reabilitat și utilizat de turiștii români și străini o perioadă cât mai lungă de timp!”, a menționat președintele CJ Argeș Ion Mînzînă.

Reamintim că, miercuri, 2 noiembrie, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș și Cristian Pistol, directorul CNAIR, au semnat un protocol de colaborare pentru construcția Drumului Expres A1-Pitești-Mioveni, în baza căruia Consiliul Județean va gestiona realizarea părții tehnice a acestui drum cu o importanță deosebită pentru dezvoltarea economică regională și pentru conectivitatea la infrastructura rutieră referențială de tip TEN-T.

Subiectul pe larg, aici – Veste importantă despre drumul expres Pitești-Mioveni

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Donaris 570×90