Donaris 930 x 122

florentin sorescu

„TRANSFORMATORUL” AVOCATULUI FLORENTIN SORESCU AJUNGE ÎN LIBRĂRII

„Transformatorul” lui Florentin Sorescu (foto), povestea unor copii dintr-un centru special și a îndrumătoarei lor, va fi găsit în curând pe rafturile librăriilor și ale bibliotecilor.

Citiți și: GUVERNUL, INTERPELAT LA CEDO ÎN CAUZA „DURLECI VERSUS ROMÂNIA”

„Orfanii când cresc şi termină şcoala ajung pe străzi”

Drama unor puști care au pornit în viață cu șanse nedrepte va ajunge, datorită talentului scriitoricesc al cunoscutului avocat, a inspirației unei edituri care a crezut în acest talent și grație unui juriu care a decis ca povestea să primească „Trofeul Regelui Arthur”, mai aproape de inimile oamenilor.

„De câte ori mă gândesc la ce va fi după ce voi ieşi de-aici nu văd nimic, ca şi cum mi s-ar pune un văl, sunt momente când nici nu cred că voi mai creşte vreodată ca să pot pleca din acest loc şi mi se pare că voi rămâne toată viaţa aici. «Şi acum la ce orfelinat e?», a întrebat-o Haludi, iar doamna a dat să spună ceva, dar a tăcut şi-atunci Alex i-a zis: «Tu, Haludi, chiar nu pricepi nimic, orfanii când cresc şi termină şcoala ajung pe străzi, iar apoi într-un azil de bătrâni, pentru că nu-i vrea nimeni, înţelegi?».

«Nu, Alex, nu este adevărat ce spui», a vorbit atunci doamna, odată veţi avea şi voi familia voastră, ai să vezi, iar copiii pe care îi veţi creşte o să vă iubească exact ca pe nişte copii, uneori aşa se întâmplă în viaţă, te naşti bătrân, iar apoi începi să întinereşti, până redevii copil“, povesteşte, în „Transformatorul“, din propria sa experienţă, 100% reală, Alex (foto), unul dintre copiii clasei speciale.

Foto: Médeea Máthé și Alex, unul dintre copiii speciali deveniți personaje în „Transformatorul”

„Acești copii au pornit în lume cu piciorul stâng”

Într-o postare pe Facebook, avocatul piteștean Florentin Sorescu ține să le mulţumească tuturor celor care au urmărit povestea „Transformatorului”, celor care l-au încurajat sau au făcut observaţii pe marginea textului, dar și celor care au făcut posibilă această reușită.

„În mod special îi mulţumesc Editurii Arthur și membrilor juriului care a decis ca această poveste să fie câștigătoarea ediţiei din 2019 a concursului „Trofeul Regelui Arthur” pentru categoria de vârstă 14-18 ani, în urma căreia cartea va fi publicată, acordându-se, totodată, și un premiu în bani, sumă mai mult decât rezonabilă, pe care administratorii editurii au înţeles să o dubleze.

(…) Înainte și înainte de toate, însă, le mulţumesc copiilor și îndrumătoarei lor pentru faptul de a fi oameni frumoși pe acest pământ. Ei, acești copii, au pornit în lume cu piciorul stâng, fiind nedreptăţiţi de viaţă și de soartă și este incredibil cât de speciali pot fi. Bineînţeles, lor le este dedicată această carte, cu nume și prenume, dar și tuturor copiilor aflaţi în situaţii similare și îndrumătorilor care au înţeles să se aplece asupra lor cu dragoste”, spune Florentin Sorescu.

Volumul, dedicat protagoniștilor

Autorul anunță că volumul va fi însoțit de următoarea dedicație:

„Se dedică Doamnei Profesoare Médeea Máthé și clasei de copii speciali pe care îi păstorește și care au fost protagoniștii acestor întâmplări: Valentina Mihai, Georgiana Elena Anghel, Laura Niță, Hlud Al-Shummari (Haludi), Mihaela Cristina Ilie, Alexandru Troancă, Alin Gabriel Roșu, Mihai Iulian Apostolea, Robert Mihai Slave, Marius Petre, Alin și Florin Bivolaru, atât de reali, încât par a fi ireali, lui Costică Gligore, copilul bătrân de pe bancă și tuturor copiilor care au împărtășit, împărtășesc și vor împărtăși o astfel de soartă”.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90