New Profesional Consult 930 x 122

elevi

Transport gratuit pentru elevi!

Transport gratuit pentru elevi!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Ministerul Educației a pregătit un proiect de norme metodologice pentru gratuitatea transportului elevilor cu trenul și metroul.

Ministerul ar urma să realizeze aceleași norme și pentru studenți, cum anterior s-a anunțat că facilitățile devin efective la data de 3 septembrie.

Citiți și: Inconștiență maximă! Șoferii au rămas fără permis pe loc!

Transportul elevilor cu trenul va fi gratuit.

cfr_calatori

Potrivit proiectului de norme disponibil aici, „Elevii prevăzuți la alin. (1) art. 83 din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198 beneficiază, pe tot parcursul anului școlar, de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, precum și pentru transportul naval”.

Transport gratuit pentru elevi!

Operatorii de transport feroviar de călători vor emite elevilor legitimaţii de călătorie gratuite pentru toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe orice relație de călătorie, pe perioada anului școlar cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE,

De la data începerii anului școlar și până la data de 30 septembrie, inclusiv, elevii pot călători în baza carnetului/legitimației de elev sau a adeverinței vizată pentru anul şcolar anterior, spune proiectul.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90