New Profesional Consult 930 x 122

cncd

TRANSPORTUL PUBLIC DE CĂLĂTORI DIN PITEŞTI, PE MUCHIE DE CUŢIT!

Astăzi a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Piteşti, cel mai important punct de pe ordinea de zi fiind proiectul pentru prelungirea contractului de asociere dintre Publitrans (societate a municipalității) şi firmele private CNCD și Girexim.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

Contractul expiră chiar mâine, 28 februarie, şi, conform unor reglementări legale, nu ar mai putea fi prelungit. Cel puţin aşa susţin unii consilieri. Primăria apreciază, pe de altă parte, că o eventuală prelungire este legală, deoarece avem de-a face cu o situaţie de urgenţă: contractul expiră şi astfel transportul de persoane ar fi „în aer”. De altfel, Primăria insistă ca acest contract să fie prelungit pentru o perioadă determinată, până când se vor finaliza procedurile deja începute de achiziţionare a 70 de autobuze, cu ajutorul unui credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Au avut loc negocieri intense între membrii Consiliului. Mai mult, aceste negocieri au întârziat şi debutul şedinţei cu mai bine de o jumătate de oră. A fost un du-te vino constant.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

De menţionat că pe tot parcursul şedinţei juriştii Primăriei, secretarul Iosiv Cerbureanu şi avocaţii Radu Perianu, Nicolae Zărnescu şi Gabriela Zoană (toți trei onsilieri locali) au lucrat la un raport care să confere legalitate deciziei de prelungire a contractului pe o perioadă de maxim doi ani. Decizia Consiliului Local a fost să lase Publitrans să analizeze posibilitatea prelungirii de urgenţă a contractului cu CNCD şi Girexim, mâine urmând să fie comunicată hotărârea finală.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90