930×122 CAPRA 5

bani

Trebuie să dați banii înapoi! O nouă lovitură din partea Guvernului

Este obligatoriu în România! O categorie de angajați trebuie să dea acum banii înapoi pe voucherele de vacanță. Un ordin de la Guvern stabilește totul!

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Potrivit unui Ordin de Ministru emis de Ministerul Educației, dacă un angajat din sistemul educației a apucat să folosească voucherele de vacanță, iar, ulterior, în cadrul aceluiași an, este concediat sau pleacă din instituția de învățământ este obligat să restituie banii cheltuiți. Altfel, persoana respectivă riscă probleme cu legea.

Mai mulți angajați vor da banii înapoi. Ce prevede legea

Potrivit Art. 8 din Ordinul de Ministru, (1) La primirea voucherelor de vacanţă, personalul beneficiar semnează o declaraţie pe propria răspundere privind restituirea voucherelor de vacanţă rămase neutilizate la data încheierii perioadei de valabilitate a acestora şi/sau a sumelor necuvenite la data încetării contractului individual de muncă/raportului de serviciu.

Citiți și: Se dau sute de lei de la stat până la sfârșitul lunii!
Bani pentru vouchere de vacanță

Bani pentru vouchere de vacanță

Alineatul (2). La sfârşitul perioadei de valabilitate a suportului electronic pe care au fost alimentate voucherele de vacanţă sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligaţia de a restitui angajatorului suportul electronic, iar acesta, la rândul lui, va restitui suportul electronic unităţii emitente.

Alineatul (3). În cazul în care beneficiarul a utilizat în totalitate sau în parte voucherele de vacanţă alimentate electronic, iar ulterior intervine o cauză de restituire, acesta va restitui angajatorului contravaloarea voucherelor de vacanţă necuvenite utilizate. Restituirea se face în termen de 60 de zile de la producerea cauzei care determină restituirea.

Art. 5, (1). Pentru personalul angajat cu contract individual de muncă cu timp parţial, voucherele de vacanţă se acordă proporţional cu durata timpului de muncă, raportat la valoarea maximă a voucherelor de vacanţă stabilită pentru programul normal de lucru.

Alineatul (2). În cazul personalului transferat sau detaşat din unităţile/instituţiile prevăzute la art. 1 se acordă vouchere de vacanţă cu condiţia prezentării de către salariat a unei adeverinţe. Documentul trebuie să arate că angajatorul de la care s-a transferat/detaşat nu i-a acordat voucherele de vacanţă pentru anul în curs până la data realizării transferului/detaşării. În situaţia în care depunerea adeverinţei nu este posibilă, salariatul depune la unitate/instituţie o declaraţie pe propria răspundere. Din aceasta rezultă că nu a beneficiat de vouchere de vacanţă aferente anului în curs la unitatea/instituţia de la care s-a transferat/detaşat.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3