New Profesional Consult 930 x 122

politie

Trei argeșeni confirmați cu Covid-19 au plecat din izolare

Trei argeșeni, doi bărbați și o femeie, care fuseseră plasați în izolare la domiciliu de autorități după ce s-au infectat cu virusul Sars CoV-2 nu au fost găsiți acasă de polițiști.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Ulterior, ei au fost depistați si amendați.

Astfel, în ziua de 15 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, care efectuau verificări ale persoanelor pentru care au fost instituite măsuri de izolare sau carantinare la adresa aleasă, au depistat un bărbat și o femeie, de 34, respectiv de 19 ani, ambii din Ștefănești, care nu se aflau la adresele declarate de carantinare, de pe raza aceleiași localități.

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

De asemenea, în cursul aceleiași zile, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești, au constatat că un bărbat de 35 de ani, din Călinești, nu se afla la adresa declarată de carantinare, de pe raza aceleiași localități.

Ca urmare, aceștia au fost sancționați cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii din Argeș au verificat persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu şi au efectuat activităţi pentru prevenirea răspândirii Covid-19 şi în zonele aglomerate, spaţiile comerciale şi mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților au fost verificate 2.841 de persoane, 132 de mijloace de transport persoane, precum şi 137 de societăţi comerciale.

SANCȚIUNI APLICATE

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 168 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.000 de lei, după cum urmează:

– 148 de sancţiuni, în valoare de 16.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii;

– 8 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, ca urmare a nerespectării interdicţiilor de deplasare;

– 3 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii izolării/carantinării la o adresă aleasă.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90