New Profesional Consult 930 x 122

sosiri

Turiști străini în Argeș. De unde vin aceștia

Turiști străini în Argeș. De unde vin aceștia

Citiți și: Sunt peste tot în Argeș! A crescut numărul

În primele luni ale anului în curs, în structurile de cazare turistică din județul Argeș au fost înregistrate 41,8 mii sosiri ale turiștilor.

Dintre acestea 85,1% (35,6 mii sosiri) au aparținut turiștilor români și 14,9% (6,2 mii sosiri) turiștilor străini

Comparativ cu primul trimestru al anului 2022 numărul turiștilor sosiți în unitățile de cazare turistică a crescut cu 29,7% . Asta înseamnă un plus de 9,6 mii persoane.

Citiți și: Dezamăgire mare în Argeș!

Unitățile de cazare turistică în care s-a înregistrat cel mai mare număr al sosirilor turiștilor au fost din categoria hoteluri (54,5% din total).

La polul opus s-au situat taberele de elevi și preșcolari care au atras doar 0,3% din totalul turiştilor cazaţi

Din punct de vedere al zonei turistice, cele mai multe sosiri au fost înregistrate în unitățile de cazare din zona montană (43,6% din totalul turiștilor cazați) şi în unitățile din orașul reședință de județ (37,3%).

Din punct de vedere al confortului, cele mai multe sosiri s-au înregistrat în unitățile clasificate cu 3 stele (47,1% din total) şi în unităţile clasificate cu 4 stele (34,9%).

Turiştii străini au provenit în cea mai mare parte (peste 90,0%) din ţările situate în Europa. Din totalul turiştilor străini, pe primele locuri s-au situat turiştii din Franța (cu o pondere de 18,6%).

Au urmat cei din Turcia.

Clasamentul a fost continuat de turiști din Germania.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Urssu spune:

    vrăjeală,
    nu mai stiu ce metode sa foloseasca pt a crestr preturile,realitatea este ca la cazari bate vantul,iar daca te duci pe poieni la munte e plin de rulote si autorulote,chiar si corturi

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90