SMART KIDS 930X122

calitatea aerului

Ultimele informații despre calitatea aerului după incendiul de pe Drumul 23

Laboratorul mobil al APM Prahova nu a depistat modificări ale calității aerului după incendiul izbucnit pe Drumul 23. Perioada de referință este 10 Iunie-14 Iunie, informează prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

Citiți și: Argeș: Le-a luat foc acoperișul casei în mijlocul iernii

Indicatorul de pulberi în suspensie, PM 10, a înregistrat valori depășite, dar media zilnică este în norme legale.

Au existat întrebări în spațiul public legate de un alt indicator numit PM 2,5. Este vorba tot despre pulberi in suspensie. Practic, din ce mi-au explicat specialiștii de la Mediu, este o fracție din PM 10.

Citiți și: Alertă maximă la spital! Zeci de copii au fost evacuați

Informațiile legate de acest indicator le vom face publice vineri, 17 Iunie.

Am solicitat Agenției de Mediu Pitești să facă publice buletinele de analiză. Le puteți găsi în acest moment pe site-urile apmag.anpm.ro si pe www.calitateaer.ro.”, transmite Radu Perianu.

Vezi aici – buletinul pentru informarea publicului cu privire la calitatea aerului în județul Argeș în data de 13.06.2022

Reamintim că, incendiul de lângă Metro Pitești a izbucnit în seara zilei de 9 iunie, pompierii luptându-se cu flăcările mai bine de 12 ore.

Au intervenit echipaje și din județele vecine. Peste 13 autospeciale de stingere cu aproximativ 50 de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului de proporții.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 POSADA 3