930×122 CAPRA 5

filarmonica pitesti

Un artist renumit revine la Pitești!

Un artist renumit revine la Pitești!

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Artiști giganți pe scena Filarmonicii!

Filarmonica Pitești vă invită să vă delectați cu un spectacol deosebit.

Joi, 11 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, orchestra Filarmonicii Pitești a pregătit pentru publicul piteștean un concert simfonic de excepție, dedicat în întregime operei maestrului Mozart.

Citiți și: Sunt disponibile invitațiile pentru super spectacolul din Pitești

Sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea, orchestra simfonică a instituției va oferi o interpretare a celor mai cunoscute creații ale compozitorului.

Pe scena Filarmonicii va reveni cornistul Petrea Gîscă, a cărui virtuozitate și talent desăvârșit vor da viață și profunzime fiecărei note.

Solistul este renumit în întreaga lume, performând pe cele mai importante scene din Europa sau Asia.

În programul serii, veți avea privilegiul să vă bucurați de câteva dintre cele mai remarcabile lucrări ale lui Mozart:

Un artist renumit revine la Pitești!

– „Divertisment în Re Major”

– „Concert nr. 3 pentru corn și orchestră în Mi bemol major”,

– „Uvertura Directorul de Teatru”

– „Simfonia nr. 35, Haffner”.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Petrea Gîscă a absolvit, ca şef de promoţie, Conservatorul „George Enescu” din Iaşi. Şi-a aprofundat studiile în Italia şi Germania, fiind laureat al concursurilor de gen din ţară şi străinătate. Din 1985 activează în orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Timp de trei ani (1995 – 1998) a fost membru permanent al orchestrei „Europa Symphony” din Viena. Cornistul Petrea Gîscă a susţinut concerte alături de orchestre din: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Arad, Tg. Mureş, Satu Mare, Bacău, Botoşani, Ploieşti, Braşov şi ansambluri camerale, la Iaşi şi Bucureşti.

De asemenea, a concertat în: Germania, Spania, Italia, Grecia, Franţa, Belgia, Olanda, Austria, Elveţia, Coreea de Sud etc.

Doctor în muzică, susţine activitatea didactică la catedra de corn şi muzică de cameră de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro.

Prețul unui bilet este 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Foto articol: Facebook/Filarmonica Pitești

Foto principal: Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90