Eurial 930 x 122

ajutor

Un nou ajutor financiar pentru români!

Un nou ajutor financiar pentru români!

Citiți și: Vin banii! Se dau câte 55.000 € pentru acești români

Persoanele cu venituri mici vor beneficia, în perioada următoare, de un ajutor financiar în valoare de cel mult 750 de lei.

Pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură în propriile apartamente, conform Avocatnet.ro.

Citiți și: Vin banii! Un nou ajutor pentru plata facturilor!

Inițial, termenul stabilit pentru utilizarea acestui ajutor era 15 aprilie 2024, dar Guvernul a decis, acum câteva luni, amânarea acestuia până pe 31 august 2024.

Cu toate acestea, un nou proiect de ordonanță, aflat pe masa Executivului, propune amânarea termenului până pe 31 decembrie 2024.

Conform OUG 166/2022, acest sprijin temporar este acordat pentru compensarea costului aferent achiziției și montării sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice.

Un nou ajutor financiar pentru români!

Termenul pentru compensarea costului de achiziție și montare a repartitoarelor, inițial stabilit pentru 15 aprilie 2024, a fost amânat prin OUG 34/2024 până pe 31 august 2024.

Cu toate acestea, datorită unui nou proiect de ordonanță, termenul ar putea fi amânat din nou, până pe 31 decembrie 2024.

Ajutorul financiar de 750 de lei este acordat pentru fiecare locuință sau gospodărie vulnerabilă și poate fi utilizat doar după montarea repartitoarelor de către o firmă autorizată.

De asemenea, termenul pentru utilizarea acestui ajutor este acum stabilit pentru 27 decembrie 2024, în conformitate cu legislația actuală, care ar putea suferi modificări ulterioare.

Acest ajutor financiar este destinat:

– pensionarilor cu vârsta de peste 60 de ani,

– persoanelor cu handicap cu venituri mici,

– familiilor care primesc alocație pentru susținerea familiei și familiilor

–  persoanelor singure care primesc ajutor social.

Foto: Descriptiv

PIZZERIA SAPORI 555 222
Pizza Sapori Italia 570 90