EcoMoto 930×122

vsc pitesti

Aviz favorabil pentru blocul VSC cu 5 etaje și 26 de locuri de parcare

UPDATE, 27 IANUARIE, ORA 15.31: 

În ședința Consiliului Local Pitești de astăzi, 27 ianuarie 2022, care a început în urmă cu puțin timp, proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu elaborat în vederea realizării investiției „Construire clădire cu locuințe colective și spații comerciale, împrejmuire teren și organizare de șantier” pe terenul situat în intravilanul municipiului Pitești, bulevardul Republicii nr.234, a primit aviz favorabil din partea consilierilor locali.

Astfel, construcția blocului cu 5 etaje, pe un teren în suprafață totală de 937 m2, devine o realitate.

ȘTIREA INIȚIALĂ, 25 IANUARIE, ORA 11:03

Pitești: VSC vrea să ridice un bloc cu 5 etaje și spații comerciale pe 937mp2 și 26 locuri de parcare.

Este vorba despre o clădire cu locuințe colective și spații comerciale la parter, care va fi ridicată pe Bulevardul Republicii, nr 234, pe un teren în suprafață totală de 937 m2.

Imobilul va avea regimul de înălțime de P+4E+5Er, adică va avea un parter, 4 etaje, iar etajul 5 va fi retras.

Parcela pe care urmează să se ridice construcția se află într-o zonă cu caracter rezidențial, cu acces la căile de comunicație (străzi perimetrale asfaltate).

Accesul rutier și pietonal la proprietate se asigură direct din bulevardul Republicii.

Înălțimea maximă a construcției, măsurată în punctul cel mai înalt al clădirii față de cota terenului amenajat nu va depăși 21 m.

Se asigură un număr de 26 de locuri de parcare amenajate la nivelul parterului.

Sunt propuse spații verzi la nivelul solului pe o suprafața de 187,4 m2, asigurându-se un procent de minim 20 % din suprafața parcelei.

Documentația de urbanism va avea o valabilitate de trei ani.

Terenul este deținut de firma S.C. VSC COMPROD S.R.L. cu sediul în str. Traian, nr. I, Comuna Albota, jud. Argeș.

Proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu elaborat în vederea realizării investiției „Construire clădire cu locuințe colective și spații comerciale, împrejmuire teren și organizare de șantier” pe terenul situat în intravilanul municipiului Pitești, bulevardul Republicii nr.234, va fi supus la vot joi, 27 ianuarie, în ședința ordinară a Consiliului Local Pitești.

Proiectul se află la punctul 5 pe ordinea de zi.

Detalii proiect: AICI

Sursă foto principal: Google Street View

NOR CURIER 555×222

Comentarii

14 comentarii

  • Cris spune:

    Nu trebuie aprobat !Locurile de parcare pt locatari trebuiesc sa fie la subsol și în Nr de doua per apartament ,unde sa fie și centrala de încălzire de bloc !Chiar daca nu au toti doua mașini vin oameni în vizită pe la ei,nu ?Sau toată lumea în orașul ăsta trebuie sa circule doar cu fenomenalul transport in comun,pe jos sau cu taxi ?Câteva locuri sa fie și la suprafață dar exclusiv pentru spatiile comerciale!Deci cei care vin cu mașina ,inclusiv angajații unde parchează ?Tot pe domeniul public ? Unde mai precis că totul e full peste tot?Convenabilă afacere…Închiriez spatiile comerciale de la parter pe bani grei dar nu fac si cheltuieli minime pt cateva locuri de parcare pt fiecare.Iar clienții și angajatii se teleportează ,nu ?Sa zicem că se face o frizerie/coafura cu măcar 3 scaune(trei angajați sau și patronul,totalul) mai pui deci trei clienți care vin cu mașina înseamnă un necesar de 6 locuri.Pe cei care sunt in așteptare nici nu-i mai pun.La fel dacă este o farmacie sau un laborator de analize ori pizzeria….Ba ăștia aleșii,voi chiar sunteți normali la cap sau numai infractori in orașul ăsta ?

  • Geo spune:

    Ma asteptam ca lucrarea de Reactualizare a Planului General de Urbanism al orasului Pitesti, care trebuia sa fie finalizat in anul 2021 sa fie gata macar in anul 2022 dar cei care credeau că ceva bun in legatura cu haosul urbanistic din Pitești se va întâmpla, mai au de așteptat. Acesta lucrare despre care s-a tot scris in presa argesana, a trecut in sertarul lucrurilor nerealizabile. Contractul încheiat cu excutantul Areal Design srl, care probabil a primit deja câteva miilioane de lei din bani publici, a fost suspendat. În trecut Primaria Pitești a mai cheltuit in zadar încă câteva miliarde de lei pe o alta tentativă de Reactualizare a Planului de Urbanism General , catre SC Altrix . Deci dragi Pitesteni nici acum Pitestiul nu va avea un PUG . Haosul urbanistic întreținut intentionat, va continua si de acum încolo. Betoanele vor fi la ele acasa. Orașul Pitești a eșuat, probabil din interes, in finalizarea acestei lucrari. Acolo unde sunt reguli clare in constructii, interesele personale si de grup nu mai au loc. Pitestiul are un plan de urbanism.vechi nereactualizat de 20 de ani. Oras fara viitor.

  • Sorin spune:

    O sa se construiasca asa cum s a tot construit in Pitesti prin sfanta aprobare a inaltei clase de profesti a primariei . Avem un trafic infernal fara marcaje indicatoare fiecare parcheaza cum vrea tarabe peste tot e supraaglomerat orasul sufocat si ei inca ne mai indeasa pe gat

  • mogos spune:

    in acest oras se constuieste oriunde si oricum,nu exista un arhitect in acest oras care sa faca un plan urbanistic ?pe fiecare petec de pamint se construieste un bloc ,dar ptr.ca banul este la putere certificatul de urbanism si autorizatia este floare la ureche,primaria centreaza tot dnul primar da cu capul,imi este greata de voi

  • Mihai Eminescu spune:

    Sunt curios dacă numărul celor 26 de locuri de parcare este egal cu cel de apartamente. Mai sunt curios dacă cele 26 de locuri se vor aloca automat proprietarilor,sau se vor vinde pe suma de 10000 de euro, cum se tot face prin oraș. Se fac parcări cât cere legea, dar sunt cu vânzare :-)))) cei care nu au bani și de parcare, sa parcheze la alte blocuri, nu? :-))) dacă se vor vinde proprietarilor, nu vor fi „oferite” (vb vine oferite, ca tot în prețul casei sunt prinse), atunci doar alea fac în jur 260000 de euro :-))))).

  • Bazil spune:

    Cei care au comentat pina acum au pareri pertinente si au dreptate. Pacat ca acestea nu sint cuprinse in legi,normative, hotariri ale Consiliului local.
    Banul primeaza !
    Mai votati pe baza de minciuni si promisiuni date uitarii ?

  • Geanina spune:

    Cate spargi ati luat ( de la cel mic până la primar) pentru toate ” nenorocirile” pe care le aprobati fără jenă ? Orașul Pitesti este al afaceristilor care fac legea si deschid usa primăriei cu piciorul , de zici ca sunt la ei acasa. Blocuri peste blocuri înseamnă poluare, nu dezvoltare. Pădurea Trivale mai lipsește sa fie distrusă!🤦‍♀️

  • Andrei spune:

    La noi orice faci trebuie sa comenteze cineva. Unii ar vrea locuri de parcare gratuite dacă se poate și apartamente gratuite ca așa le dădea Ceaușescu la prosti și Leneși. Știm doar sa căutam carcota la ce fac alții care muncesc zi și noapte iar ei se vaită ca stau prea mult la televizor și la banca la semințe și bere și se uita la ce fac alții care muncesc zi și noapte

  • Andrei spune:

    Prostii care stau la semințe și bere și se vaită ca nu le da primarul statul pe degeaba știu doar sa comenteze. Ei nu au făcut nimic in viața servici,acasă și văicăreala. O țara de prosti și barfitori. In mintea lor toată lumea fura da șpăgi și banii pică din cer. Dacă ii dai o săptămâna din viața unui om de afaceri o doua săptămâna se omoară.

  • Pătrășcanu spune:

    O să facă în final10 etaje. Știu șmecherii ăia de la Urbanism cum să o dreagă. Nu-i clintește nimeni de acolo. Au distrus orașul, cu blocuri intre case, fără parcări, fără spatii verzi. Locuri de joacă pt copii? Poate la Colibași pt ei, să se joace pititea. Că trebuie să-i pitească și pe ei cineva, până la urmă.

  • Mihai spune:

    Prost nu e cine face. Prost e cine cumpara ca nu casca ochii. Dacă e ceva ieftin se vinde oriunde și oricum ca toți prostii vor ieftin și după se gândesc ca e departe ca nu au loc de parcare etc.

  • Marcel Geamanu spune:

    E urat orasul nostru. L-am luat la pas de curand de la un cap la altul. Peste tot vezi blocuri intre case, blocuri fara parcari, blocuri fara pic de spatiu verde, blocuri inghesuite peste alte blocuri si mai inghesuite. Un peisaj „beton”. Votam pe cineva cu speranta ca ne servesc interesele cu credinta si bunatate in suflet si ei ne vand la primul colt. Trist e putin spus.

  • GLOGOJ. ANA spune:

    Știe Primăria la cine să dea. Poate totuși, până la urmă, cineva care respectă legea, să intre și între acești considerați invincibili. Sunt clanuri la Primărie, nași, fini, neveste, amante, soț, soție, etc. La Poliția Locală, doar uitați-vă pe declarațiile de avere, ca să vedeți cum se repetă numele de familie. Mafie, caracatiță. Doar ei peste tot. Poate, vorba celui care a scris mai sus, să se regăsească, tot ei, cu toate neamurile, la mititica. Nu că ne-ar ajuta cu ceva, dar ca o reparație morală.

  • Geo spune:

    Aloo! Cei din Institutii de control nu auziti ca PUG-ul Pitestiului a fost paltit odata in 2008 catre SC ALTRIX srl si nu au facut nimic . Au platit din banii nostrii 7 000 000 si nimic.
    In 2018 au zis ca-l fac din nou au incheiat un contract cu SC Areal Design din Targoviste careia i-au platit in 3 etape 1700 000 ron. Acest contracat prevedea faptul ca, Reactualizare PUG trebuia sa fie efectuat in 30 de luni, adica aprilie 2021. A trecut si nimic. Areal spune ca Primaria dupa ce a platit din banii nostrii au suspendat lucrearea. In prezent Pitestiul se invarte intr un haos urbanistic. DNA ce faceti dormiti! Primaria nu doreste reguli bine stabilite in constructii. De ce? Siplu, nu mai au loc de matrapazlâcuri. Heiii! Despteptarea!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3