New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica pitesti

Un nou concert online la Filarmonica Pitești

În urma creșterii și în Pitești a numărului de cazuri de Covid-19 (peste 4 la mia de locuitori), Filarmonica Pitești își desfășoară și săptămâna aceasta activitatea on-line.

Citiți și: Filarmonica Pitești, pe ritmuri de jazz simfonic american

Joi, 15 aprilie, de la ora 19.00 va avea loc un nou concert simfonic la Filarmonica Pitești. Iubitorii muzicii clasice pot urmări on-line, pe pagina de facebook a instituției – www.facebook.com/pitestifilarmonica – concertul susținut de orchestra simfonică, dirijor, Dalma Toadere, solist, pianistul Răzvan Dragnea. În program: Georg Friedrich Händel – Suita nr. 2 în Re major din Muzica apelor, Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul pentru pian nr. 21 în Do major, Maurice Ravel – Suita Le Tombeau de Couperin. Suita lui Maurice Ravel va fi cântată în primă audiție locală.

Despre Dalma Toadere

Absolventă a Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” și a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, secția dirijat, ambele din Cluj-Napoca, Dalma Toadere are o bogată activitate dirijorală, susținând numeroase concerte. A dirijat orchestre studențești (Orchestra Simfonică de Tineret „Agile”), concerte educative (peste 50 în cadrul Programului educativ Do Re Mi Start!), concerte de muzică contemporană, dar și de operă.

Citiți și: Filarmonica Pitești angajează pe perioadă nedeterminată!

A îmbinat experiența practică a concertelor cu studiul științific al unora dintre aspectele concertului pentru copii în timpul studiilor doctorale la Academia clujeană, pe care le-a finalizat în 2020. În curând, la Editura MediaMusica, va apărea cartea sa, „Mediere muzicală în concertul educativ pentru elevi”.

În prezent, Dalma Toadere este asistent la Universitatea Babeș-Bolyai, unde predă dirijat cor și conduce corul Facultății de Teologie Reformată și Muzică, și dirijor al orchestrei simfonice al universității clujene. În 2017 a dirijat orchestra de brass a Filarmonicii Pitești într-un concert de muzică de film.

Despre Răzvan Dragnea

Pianistul Răzvan Dragnea este licențiat în arte, master și doctorat, toate studiile fiind absolvite la Universitatea de Muzică București. Este laureat al unor concursuri de interpretare muzicală/instrumentală din țară și din străinătate: Portugalia, Africa de Sud, China. Din 1990 a efectuat turnee în Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franța, Italia, Portugalia. A debutat sub bagheta marelui dirijor Iosif Conta.

A concertat cu filarmonicile din țară alături de dirijorii Horia Andreescu, Petre Sbârcea, Vlad Conta, Ilarion Ionescu-Galaţi, Radu Postăvaru, Tiberiu Soare, Florin Totan, Pedro Negrescu, Alexandru Ganea, Cristian Oroşanu. A absolvit, în cadrul unei burse, un curs de măiestrie la Stuttgart. Din repertoriul său fac parte compozițiile lui Prokofiev, Liszt, Ceaikovski, Rachmaninov, Ravel, Strauss, Chopin, Beethoven.

Și Filarmonica Pitești se alătură celorlalte filarmonici din țară, care, din cauza pandemiei, transmit on-line concertele simfonice.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Donaris 570×90