930×122 CAPRA 5

drum

Un nou drum de mare viteză în Argeș!

Un nou drum de mare viteză în Argeș!

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Consiliul Județean Argeș se reunește azi în ședință extraordinară, cel mai important proiect de pe ordinea de zi fiind cel de aprobare a Temei de Proiectare pentru realizarea Studiului de Fezabilitate în vederea realizării drumului expres Pitești – Mioveni.

Prin adresa nr. 17715/ 31.07.2023, S.C. EMIR MANAGEMENT SOLUTIONSS.R.L., conform contractului nr. 14854/29.06.2023 pentru prestări servicii de consultanțăîn domeniul achizițiilor publice în vederea atribuirii contractului de realizare a serviciilor“Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru pentru obiectivul de investiții <<Drum expres A1 –Pitești – Mioveni>>”, a înaintat Tema de Proiectare în conformitate cu H.G. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice (ETAPA I).

Citiți și: Un nou drum de mare viteză se construiește! Va avea 230 de km!

Terenurile traversate de traseul propus al drumului expres Pitești – Mioveni sunt situate în intravilanul și extravilanul municipiului Pitești, orașului Mioveni, comunei Mărăcineni și în extravilanul comunei Micești, aparțin domeniului public și privat al statului (A1, DN73, DN73D, DN73E, cale ferată, pârâul Budeasa, râul Doamnei, terenuri aflate în administrarea I.C.D.P. Pitești – Mărăcineni), domeniului public de interes local al unităților administrativ teritoriale tranzitate, precum și proprietăți private ale persoanelor fizice sau juridice.

Un nou drum de mare viteză în Argeș!

În vederea clarificării situației juridice a imobilelor situate pe coridorul de expropriere, expropriatorul va întocmi documentațiile cadastrale conform dispozițiilor legale aplicabile.

Folosința actuală a terenurilor: arabil, livezi, fânețe, pășuni, păduri și alte terenuri forestiere, curți – construcții, drumuri și căi ferate, terenuri neproductive și terenuri cu ape.

Stabilirea exactă a regimului juridic, economic şi tehnic a terenului pe care se vor amplasa lucrările proiectate se va realiza la faza Studiu de Fezabilitate de către viitorul Prestator/Proiectant.

Varianta de traseu are o lungime estimată de 10,39 km și va asigura un carosabil corelat cu traficul estimat, dimensionat pentru trafic greu și agabaritic, pentru o viteză de proiectare de 100 – 120 km/h.

Se vor asigura colectarea și scurgerea apelor de pe carosabil și descărcarea lor prin intermediul șanțurilor și a
podețelor.

Traversarea obstacolelor se va realiza prin poduri și pasaje, iar eventualele probleme de stabilitate a malurilor, rambleelor, respectiv debleelor se va asigura prin lucrări de consolidare.

Proiectul “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Drum Expres Pitești – Brașov: Sector: Pitești (A1 Centura Pitești) – Mioveni (Centura Sud)” este prevăzut în Masterplanul General de Transport al României (MPGT) sub denumirea generica “Brasovia Expres” și este inclus in Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) aferent perioadei de programare 2021 – 2027.

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Marian Neagoe spune:

    Haideți să încercați sa reabilitări și centura municipiului Pitești.
    Lo ora actuală, arata ca după război

  • Ovidiu spune:

    De acord. Sa întreținem și ce avem în paralel cu aceste proiecte de durată.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90