930X122 MAIA

elevi

Un nou program pentru elevi în școli!

Un nou program pentru elevi în școli!

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Programul „Mierea în Școli” va fi demarat de anul viitor, după ce în ultimii ani a fost mereu amânat și nu a primit finanțare de la bugetul de stat.

Vestea că măsura de sprijin pentru apicultori se va derula de anul viitor a fost dată secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) Antal Barabási Szabolcs la o ]nt\lnire cu apicultorii.

Citiți și: Schimbare importantă în școli!

”În cadrul discuției am subliniat și faptul că anul viitor vom implementa și inițiativa de introducere a mierii în școlile din România. Mierea este esențială în viața, de aceea este important să profităm de condițiile teritoriale pe care le avem, și care contribuie la producerea unei mari varietăți de produse din miere!”, a anunțat secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Programul „Mierea în școli” este prevăzut în Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional.

Actul normativ ar fi trebuit să intre în vigoare de mai mulți ani, dar mereu a fost amânat și nu a fost ”prins” în bugetul de stat. Ultima amânare a fost prin OUG 120/2021, când Guvernul a stabilit termenul de intrare în vigoare pe 31 decembrie 2022.

Implementarea acestei măsuri ar duce la valorificare asigurată pentru mierea polifloră românească, întrucât ultima formă din legislație permite distribuirea în școli doar a borcanelor cu hologramă ”care atestă calitatea, va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și va fi achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare.

Sursa: Agrointeligența

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90