930×122 CAPRA 5

elevi

Un nou program pentru elevi în școli!

Un nou program pentru elevi în școli!

Citiți și: Pitești. S-a votat! Investiții de milioane în oraș

Programul „Mierea în Școli” va fi demarat de anul viitor, după ce în ultimii ani a fost mereu amânat și nu a primit finanțare de la bugetul de stat.

Vestea că măsura de sprijin pentru apicultori se va derula de anul viitor a fost dată secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) Antal Barabási Szabolcs la o ]nt\lnire cu apicultorii.

Citiți și: Ce se întâmplă cu voucherele educaționale de 500 de lei. Ce trebuie să facă părinții

”În cadrul discuției am subliniat și faptul că anul viitor vom implementa și inițiativa de introducere a mierii în școlile din România. Mierea este esențială în viața, de aceea este important să profităm de condițiile teritoriale pe care le avem, și care contribuie la producerea unei mari varietăți de produse din miere!”, a anunțat secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Programul „Mierea în școli” este prevăzut în Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional.

Actul normativ ar fi trebuit să intre în vigoare de mai mulți ani, dar mereu a fost amânat și nu a fost ”prins” în bugetul de stat. Ultima amânare a fost prin OUG 120/2021, când Guvernul a stabilit termenul de intrare în vigoare pe 31 decembrie 2022.

Implementarea acestei măsuri ar duce la valorificare asigurată pentru mierea polifloră românească, întrucât ultima formă din legislație permite distribuirea în școli doar a borcanelor cu hologramă ”care atestă calitatea, va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și va fi achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare.

Sursa: Agrointeligența

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3