Donaris 930 x 122

himalaya

Un piteștean se pregătește de expediție în Himalaya

Un piteștean se pregătește de expediție în Himalaya.

Citiți și: Unde a ajuns un afacerist milionar din Pitești

În această primăvară, alpiniștii Horia Colibășanu și Marius Gane (cetățean de onoare al municipiului Pitești) vor face din nou echipă pentru un obiectiv important în Nepal: prima ascensiune românească pe Kangchenjunga (8.586 m), al treilea vârf ca înălțime de pe planetă, anunță tvr.ro.

Kangchenjunga este un gigant situat de-a lungul graniței dintre Nepal și India, într-unul dintre cele mai izolate locuri din Himalaya. În unele zile poate fi văzut și de la 110 kilometri depărtare, din India. Este încărcat de legende, fiind considerat lăcașul unui zeu ostil, credință întărită de vremea imprevizibilă și avalanșele frecvente.

Citiți și: O EXPEDIȚIE UIMITOARE, POVESTITĂ LA BIBLIOTECĂ DE ALPINIȘTI DE 5 STELE

Statistic, este al doilea cel mai periculos munte din lume. Datele din 2021 indicau o rată a mortalității de 29,1 %, ceea ce înseamnă că 1 din 4 alpiniști care au încercat să îl urce și-au găsit sfârșitul.

 

 

Piteșteanul Marius Gane are o experiență de peste 30 de ani în alpinismul de mare altitudine.

A făcut parte din prima expediție integral românească pe Everest, în 2003. A realizat premiere românești pe mai multe trasee de mare dificultate precum vârful Denali (6.194 m., Alaska) pe ruta West Rib și ascensiunea Nanga Parbat (8.126 m.) pe fața Rupal, considerat cel mai înalt versant din lume (4.600 m. diferență de nivel).

Din anul 1988 activează ca salvator montan, voluntar în echipa Serviciului Public Salvamont Argeș (zona Făgăraș Sud).

Foto arhivă: Horia Colibășanu și Marius Gane / UCLA Newsweek

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90