930X122 MAIA

haker

Un puști a spart site-ul Poliției Locale și a postat manele și filme porno!

Un adolescent care a terminat doar patru clase a reușit să spargă de cel puțin două ori, de unul singur, site-ul Poliției Locale Ploiești.

Acesta a înlocuit informațiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți, informează Ziarul Incomod, preluat de G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, același individ a spart inclusiv site-ul Consiliului Județean Cluj, doar că în acest caz a cerut răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date ”să nu ajungă public pe internet”.

Adolescentul este originar din Sibiu, dar în prezent locuiește în Franța.

Puștiul a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități.

”Partenerul” l-a dat pe mâna Poliției

Acesta l-a reclamat la Poliție, trimițând la IJP Prahova un mail în care anunța intenția băiatului, dar și faptul că el este autorul isprăvii din 29 februarie 2020.

În acea zi, pe site-ul Poliției Locale Ploiești au fost postate o serie de mesaje denigratoare la adresa ANAF. Într-un alt moment, pe același site au fost postate clipuri video cu manele și/sau filme pentru adulți și mesajul ,,Ne-am saturat de zdrențele din Parlament, ne-am saturat de toți penalii, ne-am săturat de rahaturile voastre, merităm mai mult de atat”, urmat de un alt mesaj ”semnătură” HACKED BY MEOWLESS.

În mai 2021 victima tânărului a fost site-ul Consililui Județean Cluj. Aici adolescentul a fost ceva mai curajos, cerând inclusiv o răscumpărare de 100 de dolari pentru ca baza de date să nu fie publicată pe internet, la liber.

Hacker-ul cu patru claseLucian L., a fost identificat și prins de către polițiștii din cadrul BCCO Ploiești, pentru ca ulterior să fie trimis în judecată de procurorii DIICOT sub acuzația de alterarea integrității datelor informatice.

Foto descriptiv: Stirile Kanal D

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3