930 pe 122 COSTACHE

amenda

Un șofer a scăpat de suspendarea permisului dintr-o greșeală a polițiștilor

Un șofer a scăpat de suspendarea permisului dintr-o greșeală a polițiștilor

Citiți și: Regula care îți poate salva viața când ești la volan

Judecătoria Galați a stabilit că procesul verbal de contravenție nu este suficient pentru a dovedi comiterea unei abateri în trafic, ci este necesar ca polițiștii să vină și cu alte dovezi prin care să probeze fapta, conform psnews.ro.

Judecătoria Galați a anulat în 16 februarie un proces verbal întocmit de IPJ Galați, prin care un șofer a fost sancționat cu o amendă de 870 de lei și i s-a suspendat permisul pentru 60 de zile pentru că nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.

Citiți și: Atenție! Aceste amenzi dispar!

Șoferul a contestat contravenția în justiție, susținând că, de fapt, culoarea semaforului era roșie la momentul când pietonii au traversat strada. Evident, fiecare din părți și-a susținut punctul de vedere, dar instanța a înclinat balanța în favoarea conducătorului auto dintr-un motiv care poate rescrie jurisprudența în materie de contravenții.

Judecătorul de caz a stabilit că procesul verbal de contravenție nu reprezintă adevărul absolut în ceea ce privește afirmațiile făcute de polițiști în legătură cu cele întâmplate, iar oamenii legii trebuie să aducă și alte dovezi care să îl susțină.

Instanța a luat în schimb în considerare o declarație dată de un pasager aflat în mașina șoferului în acea zi, care a spus că, la acel moment, se circula în coloană, iar când mașina a ajuns la trecerea de pietoni, semaforul pentru pietoni avea culoarea roșie și niciun pieton nu se afla în traversare.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90