New Profesional Consult 930 x 122

bebelusi

Un virus mortal atacă bebelușii!

Un virus mortal atacă bebelușii!

Citiți și: Ce s-a întâmplat în Lunca Argeșului întrece orice măsură! Nimeni nu se aștepta

Specialiștii în boli infecțioase pediatrice sunt în alertă din cauza creșterii cazurilor de septicemie virală periculoasă și adesea mortală la bebelușii din Europa.

Enterovirusurile pot afecta grav nou-născuții, al căror sistem imunitar nu este suficient de matur pentru a lupta împotriva infecției.

Citiți și: Bebeluși morți în Argeș!

„Majoritatea enterovirusurilor provoacă o boală foarte ușoară la copiii pe care îi infectează”, a declarat miercuri, în cadrul unei ședințe de informare, Dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgențe sanitare al Organizației Mondiale a Sănătății.

„Dar, într-o mică proporție, vedem o boală mult mai semnificativă, catastrofală”.

În luna mai, OMS a atras atenția asupra unui grup de un anumit tip de enterovirus, numit echovirus-11. Nouă bebeluși din Franța, în prima lună de viață, fuseseră infectați și dezvoltaseră insuficiență organică și septicemie. Șapte dintre ei au murit.

Este mai mult decât s-ar fi așteptat, a scris un purtător de cuvânt al OMS într-un e-mail.

„Este considerat neobișnuit, din cauza deteriorării extrem de rapide și a ratei asociate de mortalitate a cazurilor în rândul bebelușilor afectați”, a scris purtătorul de cuvânt.

Ecovirusurile pot fi răspândite prin materii fecale sau prin inhalarea de picături respiratorii și trăiesc de obicei în sistemul digestiv.

Deși enterovirusurile sunt comune, cazurile de septicemie enterovirală neonatală au fost, din punct de vedere istoric, rare.

Dar, deoarece pandemia a dat peste cap toată activitatea virală, îngrijorarea este că ar putea exista o creștere și mai mare a enterovirusurilor în această vară.

Detalii, AICI – Virusul mortal care atacă bebelușii din Europa. Avertismentul medicilor: „Vedem o boală catastrofală!”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3