930×122 CAPRA 5

carne de miel

Unde e mai ieftin. Cât costă carnea de miel la Lidl, Carrefour și Kaufland

Doar câteva zile ne despart de ziua de Paște, iar prețul la carnea de miel este unul record față de anii trecuți.

Citiți și: De necrezut! Cât costă carnea de miel pentru Paştele 2023?

Putem spune chiar că friptura nelipsită de pe mesele de Paște ale românilor devine un lux.

Chiar și așa, unii oameni tot se încumetă să cumpere, pentru că, potrivit tradiției, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească aceste preparate, și anume – drobul, ciorba sau friptura din carne de miel.

Citiți și: Mielul, preț record de Paște!

CÂT COSTĂ CARNEA DE MIEL ÎN MARILE MAGAZINE

În marile magazine, un kilogram de carne de miel costă între 50 și 60 de lei, mai scump cu aproximativ 35% față de anul trecut. Cei care vor cotlet de miel pot ajunge să plătească până la 62 de lei pe kilogram.

La Lidl, spre exemplu, organele de miel pentru drob costă 64,9 lei per kilogram, în timp ce sfertul posterior de miel costă 59,9 lei per kilogram. Mai ieftin este capul de miel, care costă 19,9 lei per kilogram.

În magazinele Carrefour, kilogramul de pulpă de miel cu os costă 42,49 de lei, iar la Kaufland, prețul cărnii de miel este de 54,99 de lei per kilogram.

Românii care vor să cumpere mielul viu, direct de la stână, vor plăti 20 de lei pe kilogram, în timp ce dacă vor ca mielul să fie deja tăiat, atunci vor plăti peste 40 de lei pe kilogram.

Paștele 2022 este cel mai scump Paște din ultimii 18 ani. Niciun produs din coșul de cumpărături nu mai costă la fel ca anul trecut, toate sunt mai scumpe.

Sursă foto: Romania TV

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90