930 x122 grota rece

ciclon

Unde și când scad temperaturile cu mai bine de 20 de grade!

Unde și când scad temperaturile cu mai bine de 20 de grade!

Citiți și: Gata! Anunțul a fost făcut!

În România vremea se va schimba complet în următoarele zile

Ciclonul care a devastat ţările din vestul Europei se îndreaptă spre țara noastră.

Citiți și: Scăpăm sau nu de frig? ANM, o nouă prognoză pentru următoarea perioadă

Dacă în acest weekend avem o vreme nefiresc de caldă pentru această perioadă, de luni temperaturile scad cu peste 20 de grade.

Mihai Timu, meteorolog ANM, a explicat pentru antena3.cnn unde va fi cel mai rău.

„De mâine va începe să pătrundă acel aer rece. Prima zonă care va resimți va fi partea Moldovei, partea de nord. Apoi și zonele montane.

Aici, încet-încet, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsori.

Mâine, de exemplu, în nordul Moldovei, peste zi, nu vor fi mai mult de 2-4 grade. Mâine noapte, acolo temperaturile vor coborî spre -8 grade.

Unde și când scad temperaturile cu mai bine de 20 de grade!

Luni, această răcire se va generaliza în toată țara. Luni, marți, chiar și miercuri – temperaturi negative în cursul zilei în jumătatea de nord a țării.

Vor urma nopți reci, ca de ianuarie, cum ar fi firesc, cu valori negative. Cea mai rece noapte ar fi noaptea de marți spre miercuri.

Asta pentru că, după ce va trece episodul cu ninsori, va fi o noapte cu un cer mai degajat și cu acea masă de aer rece. Vom vorbi și de ger, mai ales în Moldova, Transilvania. Vor fi și temperaturi care pot coborî sub -15 grade.

Dar temperaturile vor fi și în restul teritoriului. Mai trebuie să fim atenți și la intensificările de vânt. (…) Vom vorbi și de perioade de viscol și senzația de frig va fi amplificată”, a spus meteorologul pentru sursa citată.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90