930×122 CAPRA 5

cutremur

UPDATE – ”SEISM 2018”, SCENARIU SUMBRU: MII DE MORŢI, MII DE RĂNIŢI

UPDATE 4 (14 octombrie 2018): Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) transmite: ,,De la declanșarea exercițiului ”SEISM 2018” și până în această seară, conform scenariului, s-au înregistrat peste 3.000 de persoane decedate, peste 5.000 de persoane rănite, aproximativ 40.000 de persoane fără adăpost, 35.000 fără electricitate şi 45.000 fără apă potabilă.

Citiți și: Alertă: Cutremur într-o zonă neobișnuită. Avertisment seismic!

De asemenea, au fost afectate peste 3.900 de clădiri (380 distruse total, 1.400 distruse parţial, iar 2.200 sunt improprii pentru locuit). În plus, 5 spitale din Bucureşti au fost distruse de cutremur, 22 de spitale au fost distruse parţial, iar 8 au fost avariate, însă au rămas funcţionale.

(…) La ora 14, în scenariul exerciţiului ”SEISM 2018” a fost introdusă o replică a cutremurului, având magnitudinea de 5.8 grade pe scara Richter, care a afectat, cu precădere, municipiul București. Ca urmare a acestui fapt, echipele de intervenție au derulat, pe parcursul întregii zile, o serie de activități, dintre care amintim:

Citiți și: Din nou cutremur în țară!

-recunoașterea și evaluarea situației în teren, inclusiv cu sprijin aerian din partea Inspectoratului General de Aviație al MAI. 

-solicitare de suplimentare a forțelor din București cu echipe de căutare-salvare (inclusiv alpiniști de intervenție) din județele Vrancea, Brașov, Constanța, Călărași, Buzău și Argeș.

-operaționalizarea taberelor de sinistrați de la Afumați și din Voluntari, care au, în total, o capacitate de 600 de persoane (300/tabără). 

-instalarea taberei de sinistrați de pe Arena Națională, formată din module provenite din județele Timiș, Hunedoara, Cluj și Mureș. 

-solicitarea de suplimentare a personalului medical, 8 medici de la Timișoara ajungând în această seară în București cu o aeronavă. 

-montarea a două posturi medicale avansate, provenite din Tulcea și Cluj, la Spitalul Universitar din București”. 

UPDATE 3 (13 octombrie 2018): Potrivit exercițiului, în urma cutremurului produs se preconizează peste 1.000 de victime, dintre care peste 400 de persoane decedate. Mai bine de 200 de clădiri s-au prăbușit, 800 sunt afectate grav, iar peste 1.400 sunt afectate mediu, fiind necesară efectuarea de expertize.

Clădirile afectate aparțin unor instituții publice din București, dar sunt și imobile de locuit, printre care și clădiri cu grad de ocupabilitate mare, astfel încât se prognozează un număr ridicat de victime.

UPDATE 2 (13 octombrie 2018): Al doilea modul al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeş se deplasează către Bucureşti: 

Alte 18 autospeciale şi 106 cadre se deplasează spre Capitală. În total au plecat 37 de autospeciale, 163 de cadre de la ISU Argeș şi 4 cadre UPU (doi medici şi doi asistenți).

UPDATE 1 (13 octombrie 2018): Un prim modul al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeş se deplasează spre Bucureşti:

Au plecat 19 autospeciale, 57 cadre ISU şi 4 cadre de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) Argeş.

Acum (13 octombrie 2018, ora 9:30) – Scenariu extrem: cutremur devastator. În această dimineață, la ora 9, s-a declanșat exercițiul național „SEISM 2018”, care constă în punerea în aplicare a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

Au fost alertate toate unitățile subordonate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU), iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează către Capitală. De asemenea, în Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În acest context, la ora 10:30, la sediul Ministerului Afacerilor Interne va avea loc o conferință de presă, care va fi susținută de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat. (Foto interior: Detaşamentul de Pompieri Bradu)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90