930 x122 grota rece

accident mortal

UPDATE: ȘOFERUL CARE L-A UCIS PE CALIGRAFUL PETRE GHILENCEA, REȚINUT

(UPDATE ORA 15:45): Șoferul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, informează Poliția Argeș. Mâine va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare împotriva lui a unei măsuri preventive. 

Citiți și: Tânăr de 19 ani, accident mortal în timp ce se afla pe trotineta electrică

ORA 13: Șoferul care în seara zilei de 12 decembrie 2019 l-a accidentat mortal pe caligraful Petre Ghilencea în timp ce acesta traversa regulamentar Calea Craiovei din Pitești, în zona Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, este în libertate.

În vârstă de 47 de ani, din Pitești, șoferul nu a fost reținut pentru 24 de ore după uciderea din culpă a caligrafului. Nici în seara accidentului și nici de atunci până acum. Motivul? Am cerut lămuriri la Poliție. Potrivit Biroului de presă al Poliției Argeș, la timpul respectiv nu era probată nicio infracțiune. Concret, conform sursei citate, încă nu existau rezultatele analizelor de sânge care să confirme că șoferul era băut și certificatul medico-legal nu era gata.

Citiți și: Accident tragic! Au murit după un impact între trei mașini și un autocamion

Odată ce probele oficiale vor exista, rămâne de văzut dacă șoferul va fi reținut pentru 24 de ore și, ulterior, dacă împotriva lui va fi luată o măsură preventivă.

În seara accidentului, polițiștii au deschis pe numele șoferului dosar penal pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul avea o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dosarul se află în lucru la Biroul Rutier Pitești.

Pentru ucidere din culpă pedeapsa este de la 2 la 7 ani de închisoare, iar pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, de la 1 la 5 ani de închisoare, precizează Biroul de presă al Poliției Județene. În acest caz fiind vorba despre două infracțiuni, se aplică pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor de pedeaspsă de la cealaltă infracțiune.

Piteșteanul Petre Ghilencea avea 72 de ani. Era, de câțiva ani, colaborator al Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș și al Centrului Cultural Pitești. A descoperit plăcerea caligrafiei după pensionare.

A decedat la puțin timp după accident la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, acolo unde fusese adus în stare gravă. Mai multe detalii despre accident, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3