New Profesional Consult 930 x 122

anaf

Urmează controale fiscale înăsprite. Mesaj pentru rău platnici: „Detectare timpurie, intervenţie rapidă”

Fiscul anunţă controale înăsprite în perioada următoare. Anunţul a fost făcut de către Mirela Călugăreanu, preşedinte ANAF, în cadrul Conferinţei Anuale de Taxe 2022, organizată de PwC România.

Citiți și: Amenzi usturătoare! Este obligatoriu să ai așa ceva

„Ne consolidăm reformele pe care le-am început […]. Cea mai mare provocare pentru agenţie, în anul 2022, o reprezintă lansarea procedurilor de achiziţie publică pentru marile proiecte de  digitalizare. Ţintele au fost realizate, unele chiar şi în avans. Toate sunt destinate eficientizării şi colectării. Şi în prima lună a anului 2022 încasările arată bine, dar în mod evident procesul va trebui accelerat şi sunt de acord că trebuie să aducă o contribuţie persistentă la bugetul general consolidat”, a transmis Mirela Călugăreanu (FOTO).

 

Citiți și: Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme!

 

„Dincolo de procesele interne la care noi lucrăm, ţinta noastră este de a uşura în continuare conformarea cu privire la achitarea impozitelor şi taxelor. Cum ne asigurăm că toată lumea plăteşte – prin analiza de risc care vizează nu numai activitatea de control fiscal şi antifraudă, ci tot procesul – inclusiv cel de executare silită. Este un management integrat al riscurilor care va asigura o mai bună detectare a situaţiilor neconforme, o detectare timpurie, o intervenţie rapidă şi concentrarea resurselor noastre spre această zonă, a celor care NU vor să se conformeze”, a mai precizat preşedintele ANAF.

Toată conferinţa poate fi vizionată AICI.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90