930×122 CUMPANA 5

anaf

Urmează controale fiscale înăsprite. Mesaj pentru rău platnici: „Detectare timpurie, intervenţie rapidă”

Fiscul anunţă controale înăsprite în perioada următoare. Anunţul a fost făcut de către Mirela Călugăreanu, preşedinte ANAF, în cadrul Conferinţei Anuale de Taxe 2022, organizată de PwC România.

Citiți și: Fiscul a făcut anunțul! Toți contribuabilii sunt vizați

„Ne consolidăm reformele pe care le-am început […]. Cea mai mare provocare pentru agenţie, în anul 2022, o reprezintă lansarea procedurilor de achiziţie publică pentru marile proiecte de  digitalizare. Ţintele au fost realizate, unele chiar şi în avans. Toate sunt destinate eficientizării şi colectării. Şi în prima lună a anului 2022 încasările arată bine, dar în mod evident procesul va trebui accelerat şi sunt de acord că trebuie să aducă o contribuţie persistentă la bugetul general consolidat”, a transmis Mirela Călugăreanu (FOTO).

 

Citiți și: ANAF, avertizare pentru români

 

„Dincolo de procesele interne la care noi lucrăm, ţinta noastră este de a uşura în continuare conformarea cu privire la achitarea impozitelor şi taxelor. Cum ne asigurăm că toată lumea plăteşte – prin analiza de risc care vizează nu numai activitatea de control fiscal şi antifraudă, ci tot procesul – inclusiv cel de executare silită. Este un management integrat al riscurilor care va asigura o mai bună detectare a situaţiilor neconforme, o detectare timpurie, o intervenţie rapidă şi concentrarea resurselor noastre spre această zonă, a celor care NU vor să se conformeze”, a mai precizat preşedintele ANAF.

Toată conferinţa poate fi vizionată AICI.

(Foto: descriptiv)

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90