Donaris 930 x 122

covid

Medic: „Avem vaccin românesc anti-Covid!”

Vaccinul românesc anti-Covid 19 este viabil şi asigură imunitate pe termen îndelungat, a declarat, pentru ziarul BURSA, la finalul proiectului Decode, profesor dr. Virgil Păunescu, şeful Centrului OncoGen din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Pisu Brânzeu din Timişoara.

Citiți și: Argeș. Oficial: Cazuri de COVID, oameni internați!

„Vaccinul conceput de noi este viabil. În ceea ce priveşte perioada de imunitate oferită de el, noi am făcut o extrapolare a informaţiilor şi datelor ştiinţifice. Nimeni nu descoperă un vaccin de la zero, mai ales în condiţiile în care se lucrează cu un virus cu care omenirea nu s-a mai întâlnit. Noi am luat ca model Sars-Cov 1.

În 2016 un articol ştiinţific bine documentat arăta că pacienţii care au trecut prin boală au avut imunitate un an în faţa Sars-Cov 1, iar cei vaccinaţi cu serul ce acţionează şi deblochează limfocitele T au avut imunitate 11 ani după epidemia respectivă. În primăvara lui 2019 a apărut un alt articol care susţinea că imunitatea s-ar fi păstrat chiar până atunci, ceea ce înseamnă 17 ani de la epidemia de Sars-Cov 1. Noi nu am făcut decât să extrapolăm aceste date de la virusul iniţial, date valabile şi pentru epidemia MERS-Cov care a avut loc mai recent”, a transmis dr. Virgil Păunescu.

Citiți și: Atenție mare, părinți! Medicii avertizează ce trebuie să faceți

Din păcate, nu putem să producem în ţară vaccinul anti-Covid pentru că nu avem capacităţile necesare…

(Foto: descriptiv / Sursa: bursa.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90