Donaris 930 x 122

covid

Medic: „Avem vaccin românesc anti-Covid!”

Vaccinul românesc anti-Covid 19 este viabil şi asigură imunitate pe termen îndelungat, a declarat, pentru ziarul BURSA, la finalul proiectului Decode, profesor dr. Virgil Păunescu, şeful Centrului OncoGen din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Pisu Brânzeu din Timişoara.

Citiți și: Un vaccin anti-cancer a fost testat cu succes

„Vaccinul conceput de noi este viabil. În ceea ce priveşte perioada de imunitate oferită de el, noi am făcut o extrapolare a informaţiilor şi datelor ştiinţifice. Nimeni nu descoperă un vaccin de la zero, mai ales în condiţiile în care se lucrează cu un virus cu care omenirea nu s-a mai întâlnit. Noi am luat ca model Sars-Cov 1.

În 2016 un articol ştiinţific bine documentat arăta că pacienţii care au trecut prin boală au avut imunitate un an în faţa Sars-Cov 1, iar cei vaccinaţi cu serul ce acţionează şi deblochează limfocitele T au avut imunitate 11 ani după epidemia respectivă. În primăvara lui 2019 a apărut un alt articol care susţinea că imunitatea s-ar fi păstrat chiar până atunci, ceea ce înseamnă 17 ani de la epidemia de Sars-Cov 1. Noi nu am făcut decât să extrapolăm aceste date de la virusul iniţial, date valabile şi pentru epidemia MERS-Cov care a avut loc mai recent”, a transmis dr. Virgil Păunescu.

Citiți și: Argeș: Vaccin contra unei boli mortale!

Din păcate, nu putem să producem în ţară vaccinul anti-Covid pentru că nu avem capacităţile necesare…

(Foto: descriptiv / Sursa: bursa.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

SMART KIDS 570×90