NOR CURIER 930X122

pandemia covid

Valul 5: Ce va fi diferit și care sunt riscurile

Principala diferență a valului 5 față de valurile pandemice anterioare va fi aglomerația care se va crea la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, conform spuselor managerului Spitalului Universitar București, Cătălin Cîrstoiu.

Citiți și: „Pandemia de COVID a fost provocată de elitele globale pentru a controla oamenii”

„Imaginați-vă că de la 100 de prezentări zilnice se ajunge la 400 într-o cameră de gardă”, a declarat acesta, într-o intervenție televizată, pentru Digi24.

DECLARAȚIILE MEDICULUI CĂTĂLIN CÎRSTOIU

„Este îngrijorător ce se întâmplă, este exact ce spunea personalul medical dinainte de Crăciun. Crește numărul de pacienți cu Omicron. Nu știe nimeni unde va ajunge acest număr, dar vom ajunge la peste 10.000 în scurt timp.

Toți trebuie să conștientizăm riscurile, masca să fie purtată corect, să spălăm mâinile, să păstrăm distanța, acestea sunt armele fie că suntem vaccinați, fie că nu”, a afirmat medicul.

Acesta a tras un semnal de alarmă și în ceea ce privește persoanele nevaccinate, scoțând în evidență faptul că noua variantă Omicron îi va afecta și nu se știe modul în care va evolua boala.

„În vestul Europei, rată de vaccinare cu trei doze e 80%, la noi numărul celor vaccinați cu trei doze e sub 50%.

Toate studiile arată o contagiozitate crescută a noii variante, rată de multiplicare a acestei tulpini e mult mai mare. Mă aștept la o contagiozitate mai mare, după cum arată studiile. Dacă este o contagiozitate crescută, asta afectează și oamenii vaccinați sau nu. (…)

Să nu credem că va fi un val lipsit de particularități. Vor fi forme medii spre agresive la un număr mai mare de persoane.

Spitalele vor fi la fel de aglomerate ca în valul 4, dar acum aglomerația va fi și mai mare în UPU. Imaginați-vă că de la 100 de prezentări zilnice se ajunge la 400 într-o cameră de gardă”, a mai declarat medicul Cătălin Cîrstoiu.

Sursă: Digi24

Foto descriptiv: Adevărul

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90