New Profesional Consult 930 x 122

vaccin

Variola maimuței: Primul român a cerut să fie vaccinat

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuței. Astfel, avem primul român vaccinat împotriva acestei boli, boală care de la începutul acestui an s-a răspândit treptat pe întreg globul.

Citiți și: Pericol iminent! Ne paște o nouă epidemie!

Potrivit news.ro, prima doză a fost administrată unui contact al unui pacient diagnosticat cu această boală.

În ultima săptămână, în România, nu au fost confirmate noi cazuri de variola maimuţei. INSP ne-a informat că a fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuţei”, a anunțat Ministerul Sănătăţii, conform sursei mai sus menționate.

Citiți și: Criză de vaccinuri vitale pentru copii!

România a primit deja mii de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. 

Serul se administrează contacţilor direcţi ai persoanelor confirmate cu această boală, preferabil în intervalul 4- 14 zile după expunere.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că variola maimuţei nu reprezintă ”în niciun caz o problemă de sănătate publică”.

Reamintim că, primul caz de variola maimuței a fost confirmat în România pe 13 iunie 2022.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3