New Profesional Consult 930 x 122

plafonare preț

Veste bună! Ce se întâmplă cu facturile românilor, de astăzi

Astăzi, 1 februarie 2022, a intrat în vigoare noua schemă pentru compensarea şi plafonarea facturilor la electricitate şi gaze naturale.

Citiți și: Compania gigant care oferă cel mai mic preț!

Această măsură este valabilă până la 31 martie și se aplică atât consumatorilor casnici, cât şi celor noncasnici.

Principalele modificări faţă de schema care era în vigoare de la 1 noiembrie prevăd scăderea plafonului de la 1 leu pe kWh la 0,80 de lei pe kWh pentru energie electrică şi de la 0,37 lei pe kWh la 0,31 de lei pe kWh pentru gaze.

Citiți și: „Extraordinar!” Surprize la cumpărături! Ce s-a întâmplat cu alimentele din magazine

De asemenea, dacă consumul lunar de electricitate se încadrează sub 500 kWh și 300 de metri cubi la gaze, consumatorul beneficiază de o compensare suplimentară de până la 0,68 de lei pentru energie electrică şi 0,22 de lei pentru gazele naturale, cu toate taxele incluse.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat că această schemă, care are un impact bugetar de circa 3 miliarde de lei, nu poate fi aplicată retroactiv, aceasta menținându-se timp de doar două luni.

„Nu vrem să avem riscuri de neconstituţionalitate şi nicio lege nu acţionează retroactiv, de aceea nu se poate aplica retroactiv, ci de la termenul clar de 1 februarie. Vom discuta în coaliţie în perioada imediat următoare şi vom gândi ce vom face de la 1 aprilie. Avem mai multe scenarii”, a declarat ministrul.

Foto descriptiv: Digi24

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Alex spune:

    Noroc cu incalzirea globala ca altfel eram datori vanduti

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90