EcoMoto 930×122

rovinieta

Veste de ultimă oră privind rovinieta și taxa de pod!

Rovinieta și taxa de pod vor putea fi plătite și prin platforma ghiseul.ro, pe lângă variantele deja existente.

Citiți și: Decizie majoră privind rovinieta: Interzis!

Măsura se regăsește într-un ordin al Ministerului Transportului și Infrastructurii (MTI) publicat ieri în Monitorul Oficial și care are ca scop facilitarea plății acestor taxe, dar și pentru a se reduce numărul de amenzi date pentru neplata acestora.

Până pe 16 noiembrie, când noua varianta va fi accesibilă, cele două taxe se pot plăti ca și până acum: direct la benzinării sau puncte de taxare, online ori prin SMS.

Citiți și: Anunț de ultim moment pentru șoferi! Ce se întâmplă cu rovinietele!

Ordinul va intra în vigoare abia din 16 noiembrie, astfel încât să existe timp pentru a se implementa noile taxe în platformă.

După ce vor plăti taxa de pod și rovinieta prin ghișeul.ro, șoferii vor primi pe mail, ca acum, în cazul plății online, documentele ce dovedesc plata.

Și în acest caz, la emiterea rovinietelor cu valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile, dacă solicitantul optează pentru a fi notificat prin e-mail cu privire la expirarea perioadei de valabilitate, notificarea va fi transmisă la adresa de e-mail furnizată la achitarea tarifului de utilizare.

Acest nou mod de plată se va adăuga celor deja existente, respectiv online (prin aplicații sau site-uri deja existente), prin SMS și la distribuitorii autorizați (de cele mai multe ori, benzinării) ori la punctele de taxare (în cazul taxei de pod).

Din a doua parte a lunii august, amenzile pentru lipsa rovinietei valabile s-au majorat.

Amenzile pentru cei ce circulă pe drumurile publice fără rovinietă pot ajunge, în cazul autoturismelor, la 550 de lei, în timp ce amenzile pentru neplata taxei de pod pot ajunge la 260 de lei.

Spre deosebire de taxa de pod, rovinieta trebuie plătită înainte de efectuarea unei călătorii.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3