930×122 CAPRA 5

scumpiri carburanți

Veste groaznică pentru șoferi! Prețul carburanților crește din nou

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol sau de carburanţi.

Citiți și: Val de scumpiri pentru șoferi! Cheltuieli-record începând cu 1 ianuarie

Chiar și așa, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că România are stocuri minime de ţiţei sau produse petroliere. Toate aceste lucruri ar putea duce la întreruperi în lanțul de aprovizionare.

Luna iunie ar putea aduce din nou creșteri la pompă. După ce doar în ultima lună au fost creșteri și de 60 de bani pe litrul de carburant la pompă, acum se așteaptă creșteri la pompă de până la 40 de bani pe litrul de motorină şi benzină.

Citiți și: Prima ţară europeană care protestează împotriva preţurilor debilitante la pompă

Cauza acestor scumpiri este un efect al sancțiunilor impuse asupra petrolului rusesc, explică specialistului în pieţe internaţionale Claudiu Cazacu, pentru Știrile ProTV.

„Într-un scenariu de bază, am putea vedea creșteri ale prețurilor carburanților cu aproximativ 35-40 de bani pe litru în perioada următoare – pe parcursul lunii viitoare, cam așa vedem în momentul de față. Într-un orizont mai lung, cred că sunt posibile aprecieri încă și mai mari decât acestea”, afirmă Claudiu Cazacu.

În ceea ce privește rezervele României, acestea sunt minime, vorbim despre o cantitate care nu ne pune la adăpost de eventuale întreruperi în lanțul de aprovizionare.

„E bine că avem stocuri, ne asigură un tampon de siguranță, se adaugă la producția noastră, însă e insuficient pentru a ne feri cu totul de furtună pe termen mai lung. Din păcate, producția noastră este în declin de ceva vreme și fără noi zăcăminte gradul de acoperire din producția internă e pe un trend descendent în ultimii ani”, a mai declarat expertul, pentru Știrile ProTV.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3