New Profesional Consult 930 x 122

afectiuni

Veste importantă pentru toți șoferii!

Veste importantă pentru toți șoferii!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

În România se emit, anual, peste un milion de permise de conducere, multe dintre acestea fiind obţinute de persoane ajunse în etate şi care sunt obligate, măcar teoretic, să-şi schimbe mai des permisul de conducere.

Vorbim aici atât despre persoane care obţin pentru prima dată în viaţă un permis de conducere, cât şi de persoane care îşi înnoiesc permisul de conducere.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Există însă şi multe semne de întrebare, iar acestea sunt îndreptate mai ales către persoanele în vârstă sau care au probleme de sănătate atât de grave încât poate nu ar mai fi indicat să li se permită să conducă o maşină.

Veste importantă pentru toți șoferii!

Legislaţia în vigoare din România, respectiv Codul Rutier, nu prezintă o vârstă anume până la care o persoană poate să conducă o maşină.

Pot conduce o maşină inclusiv persoane care au depăşit vârsta de 80 de ani.

Totuşi, există anumite condiţii care trebuie respecte, iar persoanele în vârstă sunt obligate să-şi înnoiască mai des permisul de conducere, tocmai pentru a efectua anumite verificări care să ateste disponibilitatea de a conduce o maşină.

Cele mai multe probleme legate de prezenţa persoanelor în vârstă la volan sunt legate de eventualele probleme pe care acestea le-ar putea avea cu vederea, cu inima, cu viteza de reacţie sau cu atenţia distributivă.

Există numeroase boli care, în mod normal, te împiedică să obţii permisul de conducere.

Cele mai multe dintre ele au legătură cu vederea sau cu auzul, dar eventualii şoferi şi-ar putea pierde dreptul de a obţine permisul de conducere şi dacă au un anumit handicap locomotor sau afecţiuni vasculare.

De asemenea, sunt în pericol să rateze ocazia de a obţine un permis de conducere şi cei care au diabet zaharat, afecţiuni neurologice, epilepsie, tulburări mintale, etc.

Detalii, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90