930×122 CAPRA 5

accidente

Veste neașteptată de la Poliție!

Veste neașteptată de la Poliție!

Citiți și: Pitești: Două accidente în Centru, în același timp

Statisticile realizate de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și făcute publice duminică arată o scădere a numărului de accidente rutiere grave.

De asemenea, scad și numărul persoanelor decedate sau grav rănite în urma acestor evenimente.

Citiți și: Accident cu mai multe mașini pe cel mai aglomerat și periculos drum, acum

Valorile celor trei indicatori – număr de accidente, număr de morți și număr de răniți grav – sunt conform oficialilor Poliției Rutiere cele mai scăzute din ultimii zece ani.

„Deși statistica ne arată că numărul și consecințele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară au un impact deosebit de fiecare dată.

Citește și: Pitești. Protest la Casa de Pensii, acum!

Conform celei mai recente analize realizate la nivelul Direcției Rutiere, comparativ cu perioada similară a anului 2022, anul acesta au fost înregistrate cu 4% mai puține accidente.

În scădere, cu 9%, sunt și persoane decedate și cu 5% mai puține persoane rănite grav.

De asemenea, valorile celor 3 indicatori, înregistrate, sunt cele mai mici din ultimii 10 ani”, a anunțat Direcția Rutieră a Poliției Române.

Analizele făcute la nivelul instituției indică drept principale cauze de producere a accidentelor rutiere grave următoarele:

– nerespectarea regimului legal de viteză,

– indisciplina pietonilor,

– indisciplina bicicliștilor și

– neacordarea priorității de trecere.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90