930 x122 grota rece

colectare

Veste proastă pentru cei care nu colectează separat deșeurile!

Veste proastă pentru cei care nu colectează separat deșeurile!

Citiți și: Bradu. Se oferă gratuit!

Modul de stabilire a taxelor de salubrizare se va modifica, la nivel de reglementare, odată ce un proiect de ordonanță aprobat recent de Guvern va ajunge să se aplice.

Una dintre modificările importante pentru utilizatori, adică persoane fizice, asociații de proprietari ori persoane juridice de la care se colectează deșeuri, este că taxa de salubrizare se va putea modifica în timpul anului oricând.

Citiți și: E oficial! Amenzile sunt uriașe!

Apoi, proiectul stabilește și aspecte ce țin de tarifele maxime ce pot fi impuse celor care nu încheie contracte pentru salubrizare ori care nu colectează separat deșeurile.

Măsurile vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

La ora actuală, taxa de salubrizare e supusă regimului fiscal și dacă ea se modifică, atunci modificarea n-ar putea avea efecte pentru cei care trebuie să o plătească decât abia de anul viitor.

Noua politică de tarife prevede și nivelul maxim al taxei de salubrizare aplicate utilizatorilor care nu separă corect deșeurile, respectiv utilizatorilor care refuză încheierea contractului de prestări servicii de salubrizare cu operatorul, de până la două ori, respectiv de până la trei ori față de nivelul taxei de salubrizare stabilite pentru utilizatorii care separă corect deșeurile.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Adi spune:

    Pai tu nu obligi pe cineva sa recicleze daca nu creezi conditii spatiile de depozitare sunt departe sau nu sunt nu exista insule ecoligice ar trebui sa fie mai la indemana in drum cand iesi din bloc la colt de strada poate amenajate si in incinta spatiului unui bloc sau pe un spatiu verde apartinator ganditi va numai la publicitatea din cutiile postale care ajunge la gunoi va aduceti aminte de maculatura de la scoala o gramada de elevi poate strange la scoala nu va mai fi nevoie de fondul clasei .. lumea nu intelege ca reciclabilele inseamna bani iar alt exemplu este ca nu se respecta si nici nu se verifica daca se selecteaza corect dau exemplu piata trivale comlex 2 toate resturile de pe tarabe legume ladite saci gunoi aruncati gramada daca nu le pasa nici la unii nici la altii de ce atata stres.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90