EcoMoto 930×122

curent

Veste proastă pentru consumatorii de curent electric care depășesc puterea aprobată

Veste proastă pentru consumatorii de curent electric care depășesc puterea aprobată.

Citiți și: Cinci zile de pană de curent! Bănci, cabinete, spații comerciale și clienți afectați

Posesorii de contoare inteligente, cel puțin cei care sunt clienți ai companiilor de distribuție ale Enel (E-Distribuție Banat, Muntenia – inclusiv în Argeș – și Dobrogea), indiferent cu cine au semnat un contract de furnizare energie, pot fi deconectați temporar, de la distanță, de către distribuitor, în cazul în care depășesc puterea aprobată prin avizul tehnic de racordare (ATR).

Ei au început să primească deja notificări în acest sens. Vestea bună este că respectivii consumatori pot remedia singuri, rapid, situația pe termen scurt, nefiind necesară decât scoaterea din priză a aparatelor cu consum ridicat, pentru a coborî consumul sub cel aprobat prin ATR, și rearmarea contorului inteligent.

Citiți și: Preț de groază la curentul electric!

În cazul în care consumatorii consideră că funcționarea unora dintre aparatele mari consumatoare le este absolut necesară, ei pot solicita un spor de putere.

Dezvoltatorii imobiliari preferă să solicite o putere minimă în momentul în care depun documentația în vederea obținerii avizului tehnic de racordare (ATR), ceea ce face ca, cel puțin în perioade cu vârfuri, consumul efectiv să fie superior celui maxim aprobat prin ATR.

„Unul dintre motivele pentru care apar uneori căderi de tensiune însoțite de întreruperi scurte de curent de mai multe ori pe zi în anumite zone poate fi și faptul că gospodăriile de acolo consumă mai mult decât au estimat când s-au racordat la rețeaua electrică”, arată E-distribuție.

Sursa: profit.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90